Opprykket glipper trolig for FFK, Bergersen kan rykke opp - igjen

(Fredrikstad- Kvik Halden 2-0/Egersund-Stjørdals/Blink 2-3) Han hjalp Fredrikstad med å rykke opp fra nivå tre til to i 2002. Nå ser det ut som Kent Bergersen (52) snyter FFK for opprykket og kan ta Kvik Halden opp til 1. divisjon.

Det blir neppe noe opprykk for Fredrikstad i år heller. De gjorde jobben hjemme mot Kvik Halden lørdag ettermiddag og vant 2–0, men siden også Stjørdals/Blink vant borte mot Egersund (2–3) er det bare teorien som gir FFK opprykkshåp.

Med en kamp igjen er Fredrikstad tre poeng bak Kvik Halden og har fem poeng opp til serieleder Stjørdals/Blink. Om Kvik taper i siste serierunde og FFK vinner har haldenserne seks flere scorede mål.

Tror ikke Kvik Halden snubler

– Det er greit å vinne. Det gir oss en bedre følelse i en skuffende periode. Vi puster liv i den lille teorien som ligger der en uke til, sier FFK-trener Bjørn Johansen til Fredriksstad Blad.

«Bummen» har ikke spesielt stor tro på at Kvik Halden skal snuble hjemme mot Nardo i siste hjemmekamp. Da hjelper det lite hvor mange mål FFK eventuelt scorer borte mot Vidar.

– Nei, jeg har ikke noen tro på at Nardo skal slå Kvik.

For kollega Kent Bergersen er utgangspunktet nær perfekt. «Kenta» ble ansatt før 2017-sesongen og tok Kvik Halden opp fra 3. divisjon i fjor. Nå får de muligheten til et nytt opprykk.

Imponert av Kvik

Ekspert for Eurosport, Joacim Jonsson, spilt for både Kvik og Fredrikstad og har i tillegg vært sportssjef i FFK. Svensken tror ikke Kvik kommer seg opp i 1. divisjon nå.

– Jeg tror ikke de har kvalitet nok til å gjennom en kvalik (møter toer i den andre avdelingen og så lag nummer 14 i Obos-ligaen). Når det er sagt, så er det imponerende det Kvik har fått til. Prestasjonen er enorm. Kent Bergersen har bygget opp en utrolig vinnerkultur og de har nesten ikke tapt kamper fra april i fjor til nå, sier Jonsson.

Budsjettmessig blir Kvik og Stjørdals/Blink «lilleputter» sammenlignet med Fredrikstad.

– FFK har ikke benyttet seg av de gode forutsetningene, og slik har det vært i mange, mange år. Det er ikke godt nok, konstaterer Jonsson.

HAR SUKSESS: Kent Bergersen kan lede Kvik Halden til opprykk for andre sesong på rad. Dette bildet er fra en kamp med Aalesund for noen år siden. Foto: Leo Vogelzang

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder