Hva er dette?

FERDIG? Sky Sports hevder at Chelsea er ute etter en ny keeper i sommer. Foto: ADAM DAVY / POOL

Skrekkstatistikkene som kan bety slutten for stjernekeeperen

Kepa Arrizabalaga (25) ble verdens dyreste keeper da Chelsea hentet ham i 2018. Nå kan spanjolens tid i London allerede være over. I FA-cupfinalen lørdag blir han trolig ikke å se.

 • Mattis Holt
 • Rolf Brown

Her er VGs oddstips!

Det er Sky Sports som skriver at 25-åringen ikke blir å se i buret på Wembley mot byrival Arsenal lørdag kveld. De skriver også at Chelsea-sjef Frank Lampard vil prøve å erstatte Kepa denne sommeren.

les også

Chelsea-manageren om Kepa-bråket: – Vi vil ikke drepe ham

– De fortsetter å kjøpe angripere, men du ser hvor mange mål de slipper inn. Jeg tror mye av det er på grunn av keeperen, for å være ærlig. Det er noe de bør prioritere i sommer, sa Sky Sports-ekspert og tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher etter at Arrizabalaga hadde sluppet inn fem mål mot nettopp Liverpool tidligere i sommer.

Lørdag er Lotto-dag! Her kan du spille!

Så hva gikk galt med verdens dyreste keeper?

Statistikknettstedet Sofascore.com gir Arrizabalaga en snittkarakter på 6,55 av 10 denne sesongen, noe som ikke er helt håpløst, men det er en annen statistikk som bør bekymre Lampard mer:

På 33 ligakamper denne sesongen har spanjolen sluppet inn 47 mål, og redningsprosenten er helt nede på 55,4. Av Europas «topp syv»-ligaer gir det en 127. plass – av 132 keepere.

Men det er ikke den verste Kepa-statistikken: 730 keepere har spilt over 10 kamper i toppdivisjonen i England. Ingen har hatt dårligere redningsprosent på en sesong enn Arrizabalagas 55,4, ifølge det anerkjente nettstedet fbref.com.

Og du trodde kanskje det var nok? Neida.

Av Kepas 47 baklengsmål denne sesongen, så rørte han ikke på seg på 14 av dem, ifølge Twitter-kontoen LDNFootball. I tillegg har spanjolen allerede prestert å slippe inn åtte prosent av Chelseas mål i Premier League (siden 1992).

Her kan du spille Lotto, Vikinglotto eller Eurojackpot!

Så da er det kanskje ikke så rart at Lampard trolig går for Willy Caballero i FA-cupfinalen mot Arsenal lørdag.

STOD STILLE: Arrizabalaga beveget ikke å seg på 30 prosent av baklengsmålene i 2019. Her slipper han inn et mål mot Sheffield United i fjor høst. Foto: IAN KINGTON / AFP

VGs-tips: Chelsea-seier.

FA-cupfinale for tomme tribuner i august er unikt. Men disse London-klubbene er finalist-gjengangere. Arsenal har spilt i tre av seks seneste - og vunnet alle tre. Chelsea har seiret i fire av sine fem siste FA-cupfinaler.

I innbyrdes ligamøter i vinter var Chelsea best med 2–1-seier i desember, mens det endte 2–2 på Stamford Bridge i januar. Chelsea havnet på 4. plass, mens Arsenal endte på en skuffende 8. plass.

The Gunners har med sine nylige seirer over Man.City og Liverpool vist at de kan slå de aller beste. Slik er vi spent på Chelsea-taktikken på lørdag. Ønsker de å dominere spillet og la Arsenal ligge bakpå - så må de være oppmerksomme på Arsenal-overgangene.

Dette er en langt mer åpen FA-cupfinale enn fjorårets Man.City-utklassing av Watford. Form og innbyrdes styrke gjør at vi går for Chelsea. Målscorer-spill på Pierre-Emerick Aubameyang til 2,40 i odds og Olivier Giroud til 2,65 er også noe tenke på.

Chelsea-oddsen står til 2,10, spillestopp er kl. 18.25 og VIasat 4 viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Chelsea FC
 3. Arsenal FC
 4. FA-cupen
 5. Frank Lampard

Flere artikler

 1. Han får lov til å gå - om Liverpool betaler

 2. Bisgaard Sundet om Chelsea-prosjektet: – Får det beste du kan hente fra Tyskland

 3. – Har vist at han kan kjempe med Guardiola og Klopp neste sesong

 4. De Gea slaktes etter tabbekveld som kostet Manchester United finaleplass: – Han er ugjenkjennelig

 5. Guardiola ut mot ekspertene: – Da ler jeg høyt

 6. Berges Sheffield United knuste Chelsea – satte fyr på kampen om topp fire

Fra andre aviser

 1. Aubameyang sendte Arsenal til himmels: Sikret FA-cuptittelen og Europa-spill

  Aftenposten
 2. I fjor ble Lampard nektet å kjøpe. Nå åpner Chelsea pengesekken.

  Aftenposten
 3. Han fikk den «umulige» oppgaven. Nå snakkes det om at stjernen er tidenes beste av sitt slag.

  Aftenposten
 4. I fjor ble Lampard nektet å kjøpe. Nå åpner Chelsea pengesekken.

  Fædrelandsvennen
 5. Tettey nådde milepæl - Chelsea fikk luke i kampen om Champions League-plass

  Aftenposten
 6. Berges lag knuste Chelsea - sendte gavepakke til Solskjærs United

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder