NY RBK-TOPP? Ståle Gjersvold, konsernsjef i Trønderenergi. Foto: Trønderenergi

Gjersvold og Koteng diskuterte styrelederjobben i RBK: – God samtale

Det er fortsatt uvisst om det er Ståle Gjersvold eller Ivar Koteng som blir styreleder i Rosenborg når klubben holder årsmøte om en uke, men torsdag møttes de to toppene. Gjersvold melder om en god samtale.

Neste torsdag holder Rosenborg årsmøte, og valgkomiteens utgangspunkt var at styreleder Ivar Koteng skulle skiftes ut med konsernsjef i Trønderenergi, Ståle Gjersvold.

Koteng har hatt vervet siden 2012, og tirsdag fortalte han i VG at han ville kjempe for å beholde vervet.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Nå har de to «styreleder-rivalene» hatt et møte.

– Møtet har vært, men jeg kommer ikke til å kommentere møtet før over helgen. Det er ikke sånn at jeg og Ivar i tospann kan bli enige. Flere må prate sammen, sier Ståle Gjersvold til VG.

Et mulig scenario vil være at én av dem blir styreleder, mens den andre blir styremedlem.

– Er du fortsatt innstilt på å bli styreleder i Rosenborg?

– Vi diskuterte flere ting i dag og hadde en god samtale. Så skal jeg ikke begi meg inn på å kommentere enkeltspørsmål. Det jeg kan si, er at Rosenborg er en viktig klubb, ikke bare i Trøndelag, så jeg håper det blir en god løsning, svarer Gjersvold, og sier at det er naturlig at det kommer mer konkret informasjon over helgen.

Ivar Koteng ønsker på sin side ikke å kommentere, hverken møtet eller om han fortsatt er innstilt på å bli styreleder.

STYRELEDER: Ivar Koteng er enn så lenge styreleder i Rosenborg. Foto: Bjørn S. Delebekk

les også

Rosenborg+Trondheims-Ørn= sant

Tidligere i uken, før møtet fant sted, skrev Adressa at Gjersvold har åpnet for å samarbeide med Koteng i det nye RBK-styret. Da sa Gjersvold at han ikke trodde årsmøtet var tjent med å være delt og at det var et spørsmål om det var mulig å unngå det, altså å unngå en kamp mellom han og Koteng om styreledervervet.

Da svarte Gjersvold også bekreftende på om møtet dem imellom blant annet fant sted for å finne ut av om de to kunne jobbe sammen i et styre.

– Ja, det er vesentlig å vurdere for min del. Det er veldig lite ønskelig fra min side å gå inn i et styre om det ikke er forutsetninger for å jobbe godt sammen. Det mener jeg er det viktigste for Rosenborg. Min person i dette er ganske uvesentlig. Rosenborg er mye viktigere enn meg, det er opplagt, sa Gjersvold til lokalavisen.

De ordene har blitt tatt imot positivt av valgkomiteleder Stig Westerhus, som riktignok allerede har levert innstillingen til trykk, noe som betyr at Ståle Gjersvolds navn kommer til å stå øverst. Westerhus åpner for at valgkomiteen fronter en annen løsning når han går på talerstolen den 13. februar.

– Dersom Gjersvold og Koteng kommer frem til en løsning, som er til det beste for klubben og som begge to vil at vi skal fronte, så kan vi godt gjøre det. Valgkomiteen har ingen annen prestisje i dette enn at vi vil RBKs beste, sier Westerhus til Adressa.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder