André Hansen og Stefan Strandberg tilbake på landslaget

ULLEVAAL STADION (VG) Han har egentlig gitt seg på landslaget, men på grunn av keeperkrisen til Lars Lagerbäck er RBK-burvokter André Hansen (29) tilbake i landslagsvarmen. Det samme er midtstopper Stefan Strandberg (28).

 • Jostein Overvik
 • Jonas Wikborg
 • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over ett år gammel

Comebackduoen var med da Lars Lagerbäck presenterte sine for anledningen 24 mann til EM-kvalifiseringskampene mot Romania på Ullevaal 7. juni og Færøyene på kunstgresset i Torshavn 10. juni.

les også

Jim Solbakken har sikret seg Thorstvedt og Brynhildsen

– Vi har en deal med André som sier at han stiller opp når vi behøver det. Man kan alltids diskutere når spillere er med på slike vilkår, men vi må respektere at André har den innstillingen til sin livssituasjon. Situasjonen er som den er, og da er det bra at han stiller opp, forklarer Lars Lagerbäck.

Rune Almenning Jarstein er uaktuell etter en kneoperasjon og Ørjan Håskjold Nyland er langtidsskadet. Dermed kommer Rosenborg-keeperen inn. Mens Sondre Rossbach får sjansen som målvakt nummer tre på bekostning av Per Kristian Bråtveit.

– Innebærer uttaket at Hansen i utgangspunktet skal spille?

– Nei, vi går alltid inn med åpent sinn og at alle skal kjenne at de har sjanse til å spille. Noe forutbestemt er det ikke, svarer Lagerbäck på VGs spørsmål og antyder at FC København-klare Sten Grytebust ligger godt an.

– Hvor bekymret er du over at Jarstein er borte?

– Man vil alltid ha de beste spillerne med, men Sten har hatt et fantastisk år i Danmark og André har vist at han sesong etter sesong har gjort det bra i Eliteserien. Vi har to veldig bra målvakter, bra reserver, og det må man ha i en lang kvalifisering, svarer landslagssjefen.

les også

Derfor er Martin Ødegaard så god

Pluss content

Han fant også plass til midtstopper Stefan Strandberg, som har vært gjennom et skademareritt av de sjeldne frem til nyåret. Da gikk Russland-proffen på lån fra Krasnodar til FC Ural og har fått bra med spilletid. Sist han var på banen for Norge var mot San Marino under Per-Mathias Høgmo høsten 2016, og det lange skadeavbrekket er samme årsak til at han for første gang er i Lagerbäcks tropp.

Blant annet har Strandberg vært gjennom ekstreme seks akillesoperasjoner, tre i hvert ben, de siste årene.

Også Rosenborgs Birger Meling er tilbake i landslagstroppen sammen med Sander Berge og Fredrik Midtsjø. Ut siden kampene mot Spania og Sverige i mars har skadde Alexander Sørloth gått sammen med Iver Fossum og Even Hovland.

Lars Lagerbäck har tatt ut 24 spillere mot 23 sist. Dette er på grunn av at Martin Linnes venter familieforøkelse. De nybakte dobbeltmesteren med tyrkiske Galatasaray kan komme til å melde forfall.

les også

Toppscorer i Sverige: Elyounoussi-dobbel for tredje gang på ni dager

Norge er nesten avhengig av seks poeng på de to kampene, for mot storfavoritt Spania og nabo Sverige ble det ikke mer enn ett poeng.

Spanjolene slo Norge 2–1 på Mestalla, mens et heseblesende oppgjør mellom Norge og Sverige endte 3–3 på Ullevaal.

– Det var ingen bra start om vi ser på hvilke målsettinger vi har med tanke på mål fremover og bakover. Det er viktig å finne en balanse mellom angrep og forsvarsspill. Det som fortsatt er bra historisk, er hvordan vi har gjort det på Ullevaal. Vi forsøker å bygge et fort, sier Lars Lagerbäck.

– Nå skal vi gjøre to gode kamper, og klarer vi det, skal vi ha seks poeng etter disse to kampene i juni. Hjemme mot Romania skal vi kontrollere kampen, men så skal vi til Færøyene på kunstgress, så det blir to veldig annerledes kamper, sier Lagerbäck, sier han.

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Lars Lagerbäck

Flere artikler

 1. Strandbergs doble comeback: – Har vært noen tøffe år med tøffe tak

 2. King- og Ødegaard-hysteri før EM-kvalikkampene

 3. Erling Braut Haaland med i landslagstroppen til Lagerbäck

 4. Keepertrøbbel for Norge: Lagerbäck bekrefter at Grytebust er usikker

 5. Lagerbäck varsler hard kritikk mot spillerne: – Helt ubegripelig

Fra andre aviser

 1. Landslagssjefen om Eliteseriens store formspiller: - Ikke høyaktuell for troppen

  Aftenposten
 2. Strandberg tilbake på landslaget

  Bergens Tidende
 3. «Kriseløsningen» Hansen tilbake: Dette er Norges landslagstropp

  Aftenposten
 4. Dette mener landslagssjefen at Ødegaard er blitt bedre på

  Bergens Tidende
 5. Strandberg tilbake på landslaget

  Aftenposten
 6. Dette mener landslagssjefen at Ødegaard er blitt bedre på

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no