PÅ VEI UT AV VIF: Haakon Lunov, her fra arbeid som fotballekspert på TV, har jobbet som assistenttrener i Vålerenga siden 2018. Foto: Trond Solberg, VG

Lunov slutter som assistenttrener i Vålerenga

Haakon Lunov (37) var tydelig på at han ønsket jobben som Vålerenga-trener før Dag-Eilev Fagermo ble ansatt. Onsdag ble det klart at 37-åringen avslutter arbeidsforholdet med Oslo-klubben.

Lunov avslørte overfor VG onsdag formiddag at han skulle i forhandlinger om å bryte kontrakten (som varte ut 2020), og Vålerenga bekrefter nå at saken er løst ved at 37-åringen forlater klubben.

Han kom som assistent under Ronny Deila før 2018-sesongen. I januar gikk Deila til amerikansk liga og New York City FC.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Haakon har et ønske om å komme videre i sin egen karriere som fotballtrener, og etter noen dagers samtaler, har vi kommet til at denne løsningen er best for begge parter, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen i en pressemelding.

– Jeg kom som Ronny Deilas mann, og jeg var Ronny Deilas mann. Da han forlenget sin kontrakt, men så dro, og jeg akkurat hadde fullført Pro-lisens kurset, var det naturlig for meg som et neste steg i karrieren å lansere meg selv som en kandidat til hovedtrenerjobben, forklarer Lunov til Vålerengas nettside.

JOBBET MED DEILA: Haakon Lunov (i midten) var assistent for Deila i 2018 og 2019. Til venstre sitter keepertrener Gjermund Østby. Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

Tidlig i januar – da Vålerenga sto uten trener etter Ronny Deila – fikk Lunov det midlertidige hovedansvaret. Samtidig gikk han uredd ut hos blant annet ut hos Nettavisen og mente han burde være kandidat. I slutten av måneden gjentok han overfor VG at han ville være det beste valget for klubben.

Men ledelsen så til Odd og hentet Dag-Eilev Fagermo til trenerjobben.

– Da den gikk til Dag-Eilev, hadde vi gode samtaler om veien videre, og for meg blir integritet viktig i det at det både blir riktig og viktig for ham å begynne å forme sitt apparat så tidlig som mulig. Samtalene med klubben har vært veldig bra og det er ingen stor dramatikk i dette. Det handler til slutt hva som er best for alle parter - Vålerenga, Dag-Eilev og meg selv, sier Lunov, som tidligere har jobbet i Stabæk, Odd, Strømsgodset og Celtic. Han har også tilhørt analyseavdelingen i Everton.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen melder til VG at det neppe kommer inn en ny assistenttrener. Toppspillerutvikler Igor Aase, mangeårig Vålerenga-trener Johannes Moesgaard og enda mer mangeårig keepertrener Gjermund Østby inngår fortsatt i Fagermos team, som også ble utvidet med fysisk trener Mohammad Dajani etter telemarkingens ankomst på Intility Arena.

– Dag-Eilev har ikke hatt noen klare ønsker rundt ny assistent, så det blir at vi flytter litt på oppgavene til de som er der, opplyser Vålerengas sportssjef.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder