- LATTERLIG: Landslagstrener Bjarne Berntsen, her fotografert på treningsfeltet i Kina i 2007, tror ikke på påstandene om kampfiksing i oppgjøret mot Ghana. Foto: Scanpix
- LATTERLIG: Landslagstrener Bjarne Berntsen, her fotografert på treningsfeltet i Kina i 2007, tror ikke på påstandene om kampfiksing i oppgjøret mot Ghana. Foto: Scanpix

Landslagssjefen om påstått kampfiksing: - Latterlig

FOTBALL

(VG Nett) Landslagstrener Bjarne Berntsen har ikke noe tro på at de ghanesiske spillerne tapte med vilje mot Norge i VM-kampen i fjor.

Publisert:

- Slik jeg opplevde kampen, så høres det latterlig ut, sier Berntsen til VG Nett.

Han legger spesielt vekt på at 1. omgangen var meget jevnspilt, og at det sto 1-0 til Norge rett før pausen. De norske jentene scoret to kjappe mål rett før hvilen, og i 2. omgangen rant det inn fire nye scoringer. Norge ledet 7-0 20 minutter før slutt, men slapp inn to baklengsmål på slutten.

- Så vidt jeg husker, kom målene som følge av fysisk overlegenhet - hovedsakelig på dødballer. Denne kampen hadde jo ingen stor betydning fordi Ghana allerede var slått ut, sier Berntsen.

Overrasket Gulbrandsen

NA24 skriver i dag om den angivelige skandalen fra fotball-VM for kvinner i Kina i fjor. Ghana var allerede slått ut, men gruppen kunne forandre seg om de ghanesiske jentene tapte med fem mål mot Norge. Resultatet ble 7-2 til Norge. Det er den kanadiske journalisten Declan Hill som i sin bok «The Fix» skriver at fire ghanesiske spillere ble tilbudt 22 000 dollar og en laptop hver for å tape.

NB: Artikkelen fortsetter under bildet!

Solveig Gulbrandsen spilte den første omgangen, men måtte byttes ut i pausen med skade. Men den norske stjernen la ikke merke til noe mistenkelig hos motstanderen i det hele tatt.

Spesial:Flere nyheter om kvinnefotball

- Jeg fikk ikke noe følelse av at noe var i veien, selv om vi ikke hadde spilt mot dem tidligere og det er derfor vanskelig å si hvilket nivå de kunne vært på, sier en overrasket Gulbrandsen til VG Nett. Les mer her!

VG Netts lesere tviler ikke på at det kan ha foregått noe mistenkelig under fjorårets mesterskap. Over 70 prosent tror det har foregått kampfiksing i Kina-VM.

Her kan du lese mer om