FORSVARTE SEG: Roberto Donadoni var offensiv overfor den oppmøtte pressen dagen derpå. Foto: EPA

«Å se dem gråte stikker meg i hjertet»

... men Italia-sjefen vil ikke gå av

OBERWALTERSDORF (VG Nett) Italienske medier krever Roberto Donadonis avgang, men landslagssjefen nekter å gå av før han eventuelt blir kastet.


- Å se dem gråte stikker meg i hjertet, sa den hardt pressede Italia-sjefen på dagens pressekonferanse i Casa Azzurri i Oberwaltersdorf.

- Jeg vil aldri vurdere å trekke meg, fastslo Donadoni.

Les også:Spania brøt forbannelsen etter straffedrama

Felles av klausul?

Lokalet var fylt til randen av journalister og fotografer som nærmest ventet seg å forevige en treneravgang etter gårsdagens kvartfinale-exit mot Spania. Men i stedet for en resignert landslagssjef, fikk den oppmøtte pressen se en trener som slo tilbake mot kritikken.

- Jeg har ingen grunn til å gå av. Det vil bare være dumt. Vi har bare tapt en kamp på straffesparkkonkurranse, sa han.

Før mesterskapet startet forlenget Donadoni kontrakten med det italienske fotballforbundet frem til 2010. Den er imidlertid ikke nok til å redde ham - dersom forbundet vil ha ham fjernet.
Kontrakten inneholder også en klausul som gir forbundet ti dager på å bestemme seg for om Donadoni skal få bli sittende i sjefsstolen eller ikke.

Ingen selvkritikk

Italia-sjefen hevdet i dag at laget hans spilte godt i gårsdagens traurige 0-0-oppgjør, og at det ikke var deres feil at de ble presset til å ligge lavt.

- Vi møtte et Spania-lag i veldig god form. Da er det naturlig at vi må forsvare oss. Jeg ser egentlig ikke problemet, sa Donadoni.

Han måtte tåle kritikk for laguttaket av de italienske journalistene. Heller ikke der tok han selvkritikk.

- Gutter med følelser

- Det er enkelt å si nå at jeg valgte feil spillere, men jeg angrer ingenting, svarte Italia-sjefen.

Gårsdagens kvartfinale gikk til straffesparkkonkurranse, hvor Spania til slutt trakk det lengste strået. Donadoni synes det var hardt å se hvor skuffet spillerne var etter at nederlaget var et faktum.

- Spillernes tårer fortalte at de er gutter med følelser. Å se dem gråte stikker meg i hjertet, sa han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder