NUMMER SYV: En stolt Alexis Sánchez viser seg mandag kveld fram i United-drakt. Foto: Manchester United / Manchester United

Sánchez er klar for United: – Jeg er utrolig stolt

Endelig kom bekreftelsen: Alexis Sánchez (29) er klar Manchester United. – En av de beste offensive spillerne i verden, mener José Mourinho.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I en pretensiøs video publisert av United på twitter mandag kveld blir det bekreftet at han er klar.

Han kommer fra Arsenal og har skrevet under fireårskontrakt.

– Jeg er henrykt over å bli en del av verdens største klubb. Jeg har hatt tre og et halvt veldig gode år i Arsenal, og jeg tar med meg gode minner om klubben og deres fans, sier Alexis Sánchez til Uniteds hjemmeside.

– Det å få muligheten til å spille på en historisk stadion, samt å jobbe med José Mourinho, var noe jeg ikke kunne si nei til. Jeg er utrolig stolt over å være den første chileneren på Uniteds førstelag.

Sánchez får draktnummer syv.

José Mourinho er naturlig nok fornøyd:

– Alexis er en av de beste offensive spillerne i verden. Han komplementerer vår unge og talentfulle gruppe med offensive spillere. Han tar med seg sin ambisiøsitet, vilje og personlighet, sier United-sjefen.

Henrikh Mkhitaryan går motsatt vei. Han forlater United til fordel for Arsenal. Også denne overgangen er bekreftet mandag kveld.

les også

Hevder Sánchez kan koste Manchester United to milliarder

Fotballeksperten Mina Finstad Berg fulgte Alexis Sánchez i Barcelona og har fulgt ham i Arsenal:

– Han har et høyt toppnivå. Det kan gi United-angrepet en ny dimensjon. Det er en spiller med X-faktor, sier hun.

– I Alexis får United både en målscorer og en som kan skape - og som motstandernes forsvar må forholde seg til hele tiden. Fordi han kan eksplodere når som helst. Som forsvarsspiller kan du aldri slappe av med en sånn spiller mot deg, sier Mina Finstad Berg.

Allerede i sommer ble det spekulert i om han skulle forlate Arsenal. En overgang til Manchester City var på tale, men da overgangsvinduet stengte, var han fortsatt i Londonklubben.

– Jeg tror også Arsenal er ganske fornøyd, sier Mina Finstad Berg.

– Det var tydelig at Alexis ville vekk, og i Henrikh Mkhitaryan har de fått en klassespiller, selv om det ikke har gått så bra de siste månedene. Hvis han kommer i gang igjen, kan han komme på det samme nivået som han var i Borussia Dortmund og heve Arsenal.

BYTTER: Alexis Sánchez og Henrikh Mkhitaryan. Foto: IAN KINGTON / AFP

les også

Hevder Manchester United prøver å kuppe Sánchez

Manchester City jaktet Sánchez også i desember, men de var ikke klare for å legge nok penger på bordet for å sikre seg chileneren.

Ryktene i britiske medier sier at Sánchez vil få en ukelønn på bortimot fem millioner kroner i uken i Manchester United.

Arsenal hentet Sánchez fra Barcelona for 30 millioner pund i 2014. Sist sommer var han nær en overgang til City for det dobbelte.

Henrikh Mkhitaryan er også fornøyd mandag kveld:

– Jeg er glad for at vi kunne fullføre denne dealen, og jeg er glad for å være her. For meg er dette en drøm som blir virkelighet, fordi jeg har alltid drømt om å spille for Arsenal. Nå skal jeg gjøre mitt beste for å skrive historie, sier armeneren ifølge klubbens hjemmeside.

– Jeg ønsker Henrikh alt godt. Han er en spiller som vi ikke kommer til å glemme, sier Mourinho.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City23153564273748
3Leicester City23143648232545
4Chelsea2312383930939
5Manchester United239773627934
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder