TIGERBRØLET: Markus Henriksen feirer 2–0-seieren mot Stoke i Championship forrige helg. Foto: JOHN CLIFTON / X03820

Klubber ville kjøpe Henriksen – Hull sa nei

Landslagsspiller Markus Henriksen (26) hadde flere muligheter for å få ny klubb i januarvinduet. Men hans engelske klubb Hull sa nei til alt som kom av bud på lagets kaptein.

Henriksen vil ikke si så mye om interessenter i januarvinduet, som nå altså er stengt, men skriver følgende i en tekstmelding til VG:

– Det kom noen bud, men Hull ville ikke selge, opplyser midtbanespilleren – som har startet 26 av 30 seriekamper i Championship denne sesongen, der han altså er Hulls kaptein.

Etter det VG forstår, skal spesielt franske Bordeaux ha vært svært interessert i Henriksen i januar. De ligger midt på tabellen i Ligue 1. Og de var ikke de eneste som sjekket muligheten. Helt på tampen av overgangsvinduet spekulerte også britiske The Sun i at Leicester og Newcastle kunne være interessert i nordmannen.

Men trønderen, som har startet samtlige av de 14 siste landskampene under Lars Lagerbäck, vil istedet gå sesongen – og dermed også kontraktstiden ut i Hull. Etter det VG har grunn til å tro, tyder lite på at Henriksen forlenger avtalen med klubben han kom til sommeren 2016 fra nederlandske AZ. Til sommeren kan han dermed gå gratis.

Først skal han riktignok prøve å hjelpe tigerne tilbake i Premier League. Etter en katastrofal start på sesongen, med bare to seirer på de 14 første seriekampene, har Hull etterhvert kommet i posisjon der de kan melde seg på i kampen om de fire playoff-plassene, omveien til Premier League.

Trolig har det en klar sammenheng med at Hull ikke ville selge Henriksen nå. Etter 2-0-seieren mot Stoke i forrige runde, meldte nordmannen til medier at han var meget motivert for å fullføre sesongen i Championship.

– Jeg føler et ansvar. Jeg er en av de eldre med mye erfaring. Jeg er ikke typen som reiser midt oppi noe, proklamerte Henriksen – som tidligere i år har latt seg imponere av Leeds, som ligger an til å direkte opprykk fra ligaen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder