Foto: Bjørn S. Delebekk

Horneland med klare krav til rusten Bendtner: – Mange er på et annet nivå

Nicklas Bendtner (31) er snart en fri mann. Nå må han overbevise trener Eirik Horneland om at han fortjener spissplassen i Rosenborg.

Horneland er krystallklar på at tanken om kollektivet trumfer danskens stjernestatus, og at det er utelukket med spesialbehandling.

– Vi er et kollektiv og skal ha en kollektiv tanke. En tropp som jobber hardt sammen. Det vil alltid være vårt tankesett, svarer Horneland kompromissløst.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Bolly har ikke spilt fotball på 1,5 år - får sjansen i Molde

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

I fjor ble det bare fem ligamål på Nicklas Bendtner. Hardtarbeidende Søderlund endte på åtte mål, på færre kamper. Skal vi tro Horneland, blir det kamp om spissplassen i RBK.

Kun aktuell som spiss

– Vi har en herlig konkurransesituasjon med Erik Botheim, Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund. I utgangspunktet er alle tre spisser, og jeg vil helst unngå å bruke dem andre plasser, sier Horneland til VG.

Han ser ikke for seg Bendtner på kanten, slik Kåre Ingebrigtsen gjorde noen ganger, fordi «det ikke er der han er best».

Den danske stjernespissen er snart ferdig å sone voldsdommen på 50 dager, og 31-åringen drar etter planen hjem til Trondheim fredag. Mandag stiller han på Rosenborg-trening igjen. RBK-treneren forventer en fotballrusten danske.

Ifølge Horneland har Bendtner jobbet fysisk seks dager i uken under fotlenkesoningen i København. Han har fått hjelp av den danske fysioterapeuten Thomas Jørgensen, som har fotballspillere som Daniel Agger og Simon Kjær på kundelisten.

les også

Rossbach vil holde kjeft for å unngå ny runde med Odd-bråk

– Bendtner er veldig motivert

– Han kommer tilbake i bra fysisk tilstand, men han må få inn fotballbevegelsene. Han må rett og slett komme seg i fotballskoene. Vi må balansere treningen, sånn at han tåler den. Mange andre er på et annet nivå når det gjelder det fotballfysiske, sier Horneland.

Han har besøkt Bendtner i København og har hatt det han kaller en helt normal spillersamtale.

– Han er veldig motivert for å komme i gang, sier Rosenborg-treneren om hvordan han føler Bendtner tok imot ideene Horneland tar med seg til RBK.

Den gamle Arsenal-spissen får bare 20 dager på seg fra første fotballøkt til mesterfinalen mot Molde på Ullevaal 17. mars. Deretter er det to uker til seriepremieren mot Bodø/Glimt.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder