SNART PÅ SAMME LAG?: Robert Lewandowski klarer ikke å score på Rune Jarstein her under en ligakamp mellom Hertha Berlin og Bayern München i høst. Men nå spekuleres det om de kan bli lagkamerater. Foto: Odd Andersen AFP

Lanserer Jarstein som ny Bayern München-keeper

Keeperkrisen i Bayern München kan føre til at Rune Jarstein (33) blir kjøpt kanskje allerede i januar. Det hevder den tyske storavisen Bild.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Jarstein, som er førstevalget i Hertha Berlin, blir nevnt som en av fem toppkeepere i Bundesliga som erstatter for den langtidsskadde giganten Manuel Neuer.

– Det er hyggelig å bli nevnt. Men jeg tror det er langt dit, sier Rune Jarstein til VG.

Ifølge bild.de har FC Bayern sett på Jarstein som en mulig erstatter inntil Neuer kommer seg tilbake i spill etter beinbrudd. Og at det kan skje allerede når overgangsvinduet åpner i januar.

Til Bilds søndagsutgave sier Neuer – som fortsatt går på krykker – at han regner med å være klar til fotball-VM i Russland i juni.

– Jeg står fast på at jeg skal rekke VM. Men jeg vet ikke når jeg kan trene med klubblaget, sier Manuel Neuer.

Jarstein har utmerket seg med solid keeperspill over tid i den tyske toppdivisjonen. På spørsmål fra VG om hvordan han vil forholde seg til en mulig henvendelse fra FC Bayern, svarer han: – Jeg har fokus på at jeg spiller for Hertha. Men det er alltid rykter i fotballen. Og selv om det står i avisen, er det ikke sikkert at Bayern München vil ha meg, sier Jarstein.

Men at FC Bayern – som trakk tyrkiske Besiktas i 8.-delsfinalen i Champions League i dag – skal ha ny keeper, skjønner alle. Neuer er ute. Hans erstatter Sven Ulreich sliter med lyskeskade. Tredjemann på listen – Tom Starke (36) – er den opprinnelige keepertreneren som har gjort comeback.

Etter hva Bild erfarer, er Bayerns førstevalg Bernd Leno i Bayer Leverkusen. Øvrige målvakter på ønskelisten skal i tillegg til Jarstein være Ralf Fährmann (Schalke 04), Timo Horn (FC Köln) og Lukas Hradecky (Eintracht Frankfurt).

Sportsdirektør i FC Bayern, Hasan Salihamidzic, uttaler til klubbens hjemmeside at det ikke er noe hold i historien om at klubben jakter ny keeper, og at de er fornøyde med de målvaktene de har.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder