Guardiola etter kontroversiell seier: – Jeg liker ikke vinne slik

(Swansea – Manchester City 2–3) Sergio Agüeros seiersmål skulle vært annullert for offside to minutter før full tid, men på Liberty Stadium i Wales fantes ikke videodømming.

– Overalt i Europa er det VAR (videodømming). Her er det ikke det. Jeg liker ikke å vinne slik. Jeg beklager, sa Manchester City-trener Pep Guardiola til BBC etter kampen.

For Agüero var en halvmeter i offside da han stupheadet inn 3–2 til Manchester City og fullførte en imponerende snuoperasjon fra 0–2 til 3–2 i andre omgang.

Årsaken til at videodømming ikke ble brukt var at Liberty Stadium ikke lengre er en Premier League-stadion (Swansea spiller i Championship), og derfor var ikke VAR klar for bruk, ifølge Sky Sports.

les også

Norske Colin (18) trener med City-stjernene: – Klar for A-lagsfotball nå

Celina-scoring

Gjestene skapte klart mest i kampen, men ble straffet hardt før pause, blant annet av tidligere akademi-spiller Bersant Celina (22).

Etter 29 minutter gikk ballen på én-touch fra Swanseas forsvar, via midtbanen og opp i angrep. Og plutselig befant Celina seg helt ledig i Citys 16-meter.

Kosovo-nordmannen fikk ballen og på én berøring bøyde han ballen opp i krysset til 2–0 bak en sjanseløs Ederson i City-buret.

les også

Solskjærs United møter Barcelona: – Blir kjekt å komme tilbake

– Dette er Manchester City-fotball av Swansea! Har du sett noe bedre, utbrøt Morten Langli i Viasat-studio.

Vålerenga-trener Ronny Deila sparte heller ikke på superlativene.

– En mønsterangrep. Å gjøre dette mot Manchester City er helt enormt, sa Deila.

Fikk ikke ta straffespark

Tidligere i omgangen sørget et straffespark for en drømmestart for Celina og Co.

Backen Connor Roberts rundlurte Fabian Delph med en retningsforandring inn i boksen etter knappe 20 minutter og ble felt. Dommeren pekte på straffemerket.

Den var det Matt Grimes som fikk ta, og ikke Celina.

les også

Tar Celina i forsvar etter «verdens verste straffe»: − Terry hadde en lignende

Celina gjorde seg nemlig bort i midtuken mot West Brom, med en straffebom som etter hvert har gått sin seiersgang på Internett – med negativt fortegn (se videoen under).

Grimes gjorde derimot ingen feil fra 11-meteren og hamret ballen opp i krysset til 1–0.

Agüero-bytte snudde kampen

Etter hvilen var det et annet City-lag som kom på banen. Raheem Sterling, Alexander Zinchenko og Agüero var alle kommet inn før 64 spilte minutter, og plutselig fikk City andre strenger å spille på.

les også

Seieren glapp på overtid etter Kings dobbel: – Forferdelig følelse

Først fant Agüero Bernardo Silva i boksen etter 69 minutter til 1–2. Deretter scoret argentineren på en omdiskutert straffe. Og to minutter før slutt stupheadet han inn seiersmålet til 3–2.

Dermed er City klar for semifinale i FA-cupen. Der kan de møte Watford eller vinnerne av Manchester United og Wolverhampton og vinneren av Milwall og Brighton.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder