ØNSKET: Stian Semb Aasmundsen har tiltrukket seg interesse fra Mjøndalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix

Mjøndalen med to bud på KBK-profil

Stian Semb Aasmundsen er ønsket av Mjøndalen. Bruntrøyene har lagt inn to bud på Kristiansunds midtbanespiller. Begge er avslått.

– Jeg kan bekrefte det du vet. Situasjonen stemmer, forteller sportssjef i Mjøndalen Kenneth Karlsen til VG.

Semb Aasmundsen var glitrende for Kristiansund forrige sesong. Etter å ha kommet fra svenske Jönköping og skrevet en toårskontrakt med KBK, leverte midtbanespilleren 11 målpoeng på 27 kamper.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det bidrar til at nordmøringene ikke ønsker å slippe ham.

KBK-PROFIL: Semb Aasmundsen var en drivkraft i KBK sist sesong. Her i duell med Starts Simon Larsen. Foto: NTB scanpix

les også

Kilder til VG: Sørloth sa nei til Galatasaray og Middlesbrough

– Veldig interessant

Semb Aasmundsen er samtidig beundret i Nedre Eiker. Karlsen forteller at Mjøndalen har et sterkt ønske om å hente 29-åringen tilbake til klubben han var i fra 2013 til 2015.

– Vi vil svært gjerne ha ham. Vi syns Stian Aasmundsen er en veldig interessant spiller. Vi har vært på jakt etter ham i alle år, får jeg si. Vi hadde han her en periode, og vi liker han veldig godt.

– Har dere fått et motkrav fra Kristiansund?

– Nei. Vi har fått to bud avslått. Per nå har det ikke latt seg gjøre, men vi vil alltid være interessert i en tilgjengelig Stian Aasmundsen. Det kan være ting forandrer seg, men per nå virker det ikke mulig å få til, sier Karlsen.

Aasmundsen utelukker ikke Mjøndalen

Aasmundsen selv forteller at han har fått beskjed om at Kristiansund ikke ønsker å la ham gå. Samtidig er han ærlig på at han kan tenke seg å ikle seg den brune Mjøndalen-drakten igjen.

Den hardtarbeidende midtbanespilleren opplyser at det blant annet er på grunn av måten han ble behandlet på av trener Vegard Hansen og sportssjef Karlsen sist han var i klubben.

– Jeg vil aldri utelukke Mjøndalen. Det skyldes tilliten de tidligere har vist meg. Jeg trives samtidig godt i Kristiansund. Det er en fin klubb med fine folk. Men Østlandet lokker jo alltid, forteller Semb Aasmundsen til VG.

KBK-sjefens vurdering

Christian Michelsen ledet Kristiansund til en råsterk 7. plass i 2017, før han toppet prestasjonen med å ta KBK til en 5. plass i fjor.

Da var Semb Aasmundsen en meget viktig brikke. Derfor er ikke Michelsen interessert i å selge 29-åringen.

– Vi er glad i Stian. Han hadde en knallsesong i fjor sammen med resten av laget. Han var veldig sentral for oss. Han er en veldig fin fyr. Det er helt naturlig at det er interesse for ham. Det er et tegn på at ting går bra i Kristiansund, forteller Michelsen til VG.

– Men kan det bli aktuelt å slippe ham?

– Det er en grunn til at vi ikke har akseptert budene. Han er en knallspiller, som hadde en toppsesong i fjor. Jeg skjønner at han er attraktiv, men det er herlig å ha ham i KBK, sier Michelsen.

Det skjer også ting på trenersiden i Eliteserien. Se Eirik Horneland bli presentert som Rosenborg-sjef her:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder