HALLO: Brendan Rodgers gir klar beskjed til fansen som mener han bør «gå ut og handle». Her vinker han til supporterne før hjemmemøtet med Alashkert en uke tidligere. Foto: RUSSELL CHEYNE / REUTERS

Rodgers slår tilbake mot kritikken: Ikke et dataspill

Skadeproblemer og suspensjoner gir Brendan Rodgers hodebry før møtet med Rosenborg. Men Celtic-sjefen mener folk har et urealistisk bilde av overgangsmarkedet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er onsdagens oddstips

– Fotball fungerer ikke slik i den virkelige verdenen, sier Rodgers ifølge Daily Record.

Jozo Simunovic er suspendert, mens Dedryck Boyata og Mikael Lustig nyter late dager på stranden etter VM-spill for henholdsvis Belgia og Sverige.

Tipster gir deg ferske oddstips – hver dag

les også

Kaos om Coolen-ansettelsen: Koteng kaller Ingebrigtsens uttalelser for løgn

Stjerneskuddet Moussa Dembele er skadet igjen. Når Leigh Griffiths i tillegg er i starten av opptreningen og et stykke unna kampform, er Celtic nok en gang uten sine fremste offensive kort.

– Folk forventer at man skal ha 10 midtstoppere. Det går kanskje i et dataspill, men det fungerer ikke sånn, forklarer Rodgers om bredden i troppen.

les også

Malmö-flørt, utblåsninger og sviktende utvikling: Grunnene til at Kåre måtte gå

De siste årene har avstanden fra Celtic og opp til de beste lagene i Europa tilsynelatende bare blitt større.

I fjor kvalifiserte de seg riktignok til gruppespillet i Champions League, men der fikk skottene virkelig passet sitt påskrevet, blant annet med 0–5 og 1–7 hjemme og borte mot PSG.

– Vi kan ikke gjøre det. Klubben fungerer på en spesiell måte, svarer Rodgers til dem som mener Celtic må handle stort for å hevde seg.

Nå er Rosenborg andre hinder på veien mot et nytt Champions League-gruppespill, etter at skottene hadde få problemer med å slå ut armenske Aleshkert.

Den tidligere Liverpool-manageren har fått med seg kaoset som har foregått i Trondheim de siste ukene.

– Det kan gå begge veier, kan det ikke? Det kan motivere spillerne og gjøre at de blir sterkere sammen. Eller så er det en negative forstyrrelse, sier nordiren, før han på sedvanlig vis greier ut om at Celtic kun kan konsentrere seg om seg selv.

VGs tips: Uavgjort til pause

Én av årsakene til at Kåre Ingebrigtsen måtte forlate trenerstolen i Rosenborg skal angivelig ha vært den defensive fotballen som ble spilt på Lerkendal. I intervjuer før kamp har blant andre Nicklas Bendtner vært klar på at trønderne er nødt til å være kyniske i Glasgow.

Nå er det Rini Coolen som har jobben med å skaffe et godt utgangspunkt i Skottland. Mye tyder på at Rosenborg kommer til å gjøre det kan for å gjøre livet surt for vertene på Celtic Park.

Skadeproblemene til Celtic gjør ikke oppgaven lettere for vertene, som er store favoritter på markedet. Vi tror at et tett og kompakt Rosenborg vil forsøke å stenge igjen bak.

Derfor spiller vi uavgjort til pause til 2.15 i odds. Spillestopp er klokken 20.40. Kampen kan du se på Eurosport Player.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder