GOD STEMNING: Espen Bugge Pettersen hilser på Ole Gunnar Solskjær etter en kamp for Strømsgodset mot Molde i 2017. Sammen vant de seriegull i Molde i 2011 og 2012. Foto: Bjørn S. Delebekk

Tidligere Solskjær-elev: – Veldig flink med mennesker

Tidligere Molde-keeper Espen Bugge Pettersen (38) mener de menneskelige egenskapene til Ole Gunnar Solskjær (45) er den aller største styrken til Manchester Uniteds nye manager. Han får støtte av tidligere lagkamerat Daniel Berg Hestad (43).

 • Per Opsahl
 • Jostein Overvik

Artikkelen er over ett år gammel

– Jeg tror de aller fleste ble overrasket da Solskjær fikk jobben i United, men dette er kjempegøy for Ole Gunnar. Det drar på en måte med seg resten av Fotball-Norge også, sier Pettersen til VG.

I går kom ryktene, og i dag ble Solskjær bekreftet som manager for Manchester United frem til sommeren, etter at José Mourinho fikk sparken.

les også

Åge Hareide om Solskjær: – Jeg tror han kommer til å snu det

– Ole Gunnar er generelt sett veldig flink med mennesker, også som trener. Jeg vil si det er den aller største styrken hans, at han ser alle spillerne hele tiden. Han håndterer spillerne og trenerapparatet på en god måte uansett situasjon, og så har han selvfølgelig det fotballfaglige på plass, sier Pettersen.

38-åringen ble seriemester tre ganger i Molde, og to av dem under Solskjærs ledelse i 2011 og 2012. Året etter var keeperen ute med benbrudd, og så cupfinaleseieren mot Rosenborg fra tribunen. Da hadde Ørjan Håskjold Nyland tatt over som førstekeeper.

les også

Tidligere United-topp stempler Solskjær-ansettelsen som «kjedelig»

Nå skal Solskjær være manager i det som kanskje er verdens mest kjente fotballklubb.

– Det er i det offensive spillet han er aller best, og han legger ikke bånd på spillerne sine. Ole Gunnar trigger kreativitet og fart. Sett utenfra er han den rake motsetningen til Mourinho, mener Pettersen.

Daniel Berg Hestad har vært medspiller, hatt ham som trener, og vært i Moldes trenerapparat sammen med Solskjær. 43-åringen er meget begeistret over nyheten.

– Dette må jo være en av de største norske sportsnyhetene noen gang, og jeg er veldig overrasket, sier Hestad til VG.

– Jeg vil tro at han kommer inn og har fokus på entusiasme, høyt press og den fotballen United var så kjent for under Alex Ferguson. Han vil være en samlende trener for spillerne. I fotball er det små marginer. United har prestert under pari med den spillergruppen de har, og nå handler det om å få ekstremt gode spillere til å prestere på sitt beste igjen, sier Hestad som trener annetlaget til Molde.

GAMLE KJENTE: Daniel Berg Hestad (t.h.) og Ole Gunnar Solskjær var lagkamerater på midten av 90-tallet, og senere ble sistnevnte Hestads trener i Molde. Dette bildet er fra en pressekonferanse i 2012. Foto: Per Tormod Nilsen

les også

Ole Gunnar Solskjær tar over Manchester United: – Fantastisk å komme tilbake i denne rollen

Manchester United åpner med Solskjær som manager borte mot Cardiff førstkommende lørdag kl. 18.30. Deretter er det Huddersfield på Old Trafford 2. juledag, og Bournemouth på samme arena 30. desember. Nordmannen har med andre ord brukbare muligheter for å sanke poeng i starten. Hestad tror det skal veldig mye til for at Solskjær får fortsette i jobben etter sommeren.

– Det skal selvsagt mye til, men man skal aldri si aldri. Planen er at Ole Gunnar skal komme hjem igjen til oss i midten av mai. Med Erling Moe som trener tror jeg vi har akkurat den samme muligheten til å utfordre Rosenborg neste sesong. For Molde er dette en vinn-vinn-situasjon, sier Hestad.

les også

Engelske medier om årsaken til Mourinho-sparkingen: Fryktkultur, maktkamper og destruktivt miljø

Solskjær-kamerat, og Kristiansund-trener, Christian Michelsen er på ferie, men sendte VG følgende SMS da nyheten kom:

«Helt fantastisk. Gleder meg med OGS og alle som holder med United»

SPILTE SAMMEN: Arild Stavrum gratuleres av Ole Gunnar Solskjær (t.h.) og Ole Bjørn Sundgodt (t.v.) etter en scoring mot Brann i 1995. Foto: Hallgeir Vågenes

Arild Stavrum var lagkamerat med Solskjær i Molde på 90-tallet, og har god kjennskap til både klubben og personen.

– Jeg kjenner ikke Ole Gunnar direkte som trener, men som type. Jeg antar at han er hentet inn for å skape et helt annet miljø i klubben enn det Mourinho sto for. Det laget jeg så mot Liverpool spilte helt uten energi, og det går jo ikke i lengden, sier Stavrum til VG.

les også

Solskjær til United er så stort at det er vanskelig å fatte

– Jeg er helt sikker på at han kommer til å gjøre det bra til å begynne med. Det spillermaterialet han har er veldig bra, og det har vært kvalmt å høre Mourinho klage på spillerstallen. Ole Gunnar er en offensivt anlagt trenertype, og kommer til å slippe spillerne mer fri. Vinner Manchester United kamper, og spiller bra fotball vil Solskjær få fortsette etter denne sesongen, mener Stavrum.

Premier League

SVUTMP
1Everton33008359
2Leicester City22007256
3Arsenal22005146
4Liverpool22006336
4Tottenham Hotspur32016336
 • Champions League
 • Nedrykk

Mer om

 1. Manchester United
 2. Premier League
 3. Ole Gunnar Solskjær
 4. Molde FK

Flere artikler

 1. Pluss content

  Her er tidenes Molde-lag

 2. Solskjær i sitt første intervju som United-sjef: – Det føles som å komme hjem

 3. Roser Solskjærs utvikling som United-sjef: – Han er ikke lenger Molde-manageren

 4. Molde-vikaren hemmelighetsfull om Solskjær-påstand

 5. Åge Hareide om Solskjær: – Jeg tror han kommer til å snu det

Fra andre aviser

 1. Hareide mener dette blir Solskjærs største utfordring

  Aftenposten
 2. Solskjær gir et innblikk i egen filosofi: Slik behandler han stjernene

  Aftenposten
 3. Dette sa Solskjær en time før United ringte

  Aftenposten
 4. Molde-spillerne fikk Solskjær-beskjed i morges. Dette sier Magnus Eikrem om ansettelsen.

  Aftenposten
 5. Slik reagerer britisk presse på Solskjær-nyheten: - Kommer Ole til å redde United igjen?

  Aftenposten
 6. Molde-profiler overrasket over å miste treneren: – Jeg så ikke denne komme

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no