Diego Costa sendte Wenger og Arsenal ut av Europa

(Atletico Madrid – Arsenal 1-0, sammenlagt 2-1) Diego Costa (29) satt utålmodig på benken og så på oppgjøret i London for en uke siden. Torsdag kveld fikk han sjansen. Den benyttet han godt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Og takket være hans scoring er Atlético Madrid i nok en finale.

Det er partall som gjelder i den stripete delen av Madrid: Atletico har vært i europeiske finaler annethvert år det siste tiåret: 2010, 2012, 2014, 2016 og nå 2018.

Det sørget Diego Costa for. Han plaget Arsenal med tre scoringer på seks kamper mot Arsenal som Chelsea-spiller, blant annet i FA Cupfinalen i 2017. Og etter seks minutters spill hadde han en kjempesjanse, men fulgte ikke med da Ospina «gikk ned» for tidlig. Skuddet gikk utenfor.

– Prestasjonen vår var veldig god. Vi skapte noen farlige sjanser, men vi manglet noe, sa Arsenal-trener Arsene Wenger etter kampen.

les også

Griezmann ødela Arsenal-festen i utvisningsdrama

Men to minutter på overtid i 1. omgang, presset Costa seg gjennom Arsenal-forsvaret, som var på bakbeina, og skjøt vakkert over keeper Ospina og til 1–0 ledelse ved pause for Atlético Madrid.

Og tross mange store og små sjanser for Arsenal til å få ekstraomganger: Det ble med Costas scoring, og dermed er Atlético Madrid i finalen i Europa League.

Det betyr også at Wenger må avslutte sin siste sesong i klubben uten trofé.

– Det er trist. Veldig trist. Jeg er lei meg i kveld, konkluderte Wenger.

Diego Costa har slitt litt etter returen til Atlético Madrid for den nette sum av £ 57m i januar 2018. Han hadde ikke scoret på syv kamper før møtet med Arsenal, og han har kun syv scoringer på de 20 kampene han har spilt.

Men hva gjør vel det når du spiller på et lag som har verdens beste defensive spill, spesielt hjemme. Etter møtet med Arsenal står Atlético Madrid nå med 1097 minutter, eller drøyt 12 obligatoriske hjemmekamper uten tap.

les også

Alan Shearer: – Arsenal spiller for klubbens fremtid

Sånt blir det finaler av.

Arsenal fikk kapteinen Laurent Koscielny skadet etter bare åtte minutter. Han sto helt stille midt på banen da han sank sammen. Akillesen var trolig røket. Da står fotball-VM i fare for den uheldige franske midtstopperen.

les også

Koscielny kan miste fotball-VM etter å ha røket akilles

– Det ser ikke bra ut. Det er akillesen som er røket. Kanskje får vi noen gode nyheter, men de første indikasjonene er ikke bra, sa Wenger

VG oppdaterer saken!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder