TO MÅL: Ada Hegerberg scoret ikke i Norge mot Avaldsnes, men i torsdagens møte på Stade Municipal de Gerland i Lyon ble det to mål. Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Hegerberg-dobbel da Avaldsnes ble sendt ut av Champions League

(Lyon-Avaldsnes 5–0, Zvesda-Lillestrøm 0–1) Etter mye støy rundt FIFA-kåringen og Ada Hegerberg (23) denne uken, slo målmaskinen tilbake med to scoringer mot Avaldsnes.

Artikkelen er over ett år gammel

Hegerberg scoret 4–0 ti minutter ut i andre omgang. Ti minutter før slutt gjorde 23-åringen 5–0 med en perlescoring. Hegerberg fikk ballen på omtrent 25 meter, tok med seg ballen inn i banen og banket den i mål.

Til pause ledet Lyon hele 3–0 etter to mål av Eugénie Le Sommer og ett av Amel Majri, assistert av Le Sommer.

Sammenlagt ble det hele 7–0 i 16-delsfinalen. Dermed er Avaldsnes er ute av Champions League.

les også

Slett ingen stemmeskandale av Sjögren

Støy

I forkant av oppgjøret denne uken har det kommet mange ulike reaksjoner på at Ada Hegerberg ikke ble kåret til årets spiller av FIFA, noe Marta ble.

Det har også vært ulike meninger om Norges landslagssjef Martin Sjögren som ikke delte ute noen poeng til Hegerberg. Norge største stjerne havnet i konflikt på landslaget i fjor og har gitt sitt nei til Norge.

Derfor vil hun ikke svare om landslaget:

LSK-seier

I Russland kontrollerte LSK Kvinner sitt avansement videre til neste runde trygt. Emilie Haavi scoret kampens eneste mål og sørget for 1–0-seier til LSK Kvinner. Sammenlagt vant gultrøyene hele 4–0.

Hjemme i Norge er LSK Kvinner allerede seriemester. De har vunnet 19 av 19 kamper med målforskjellen 63–10.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder