TIL SYKEHUS: Sir Alex Ferguson ble i all hast fraktet til sykehus på fredag. Dette bildet er fra et besøk i Oslo i 2016. Foto: Hallgeir Vågenes

Sir Alex Ferguson operert etter hjerneblødning

Manchester United bekrefter at den legendariske manageren Sir Alex Ferguson (76) er blitt hasteoperert for hjerneblødning. Operasjonen skal ha gått bra.

Sky Sports meldte lørdag kveld at tilstanden var alvorlig og at skotten skulle opereres senere lørdag kveld.

Senere meldte klubben at Ferguson har gjennomgått en vellykket hasteoperasjon for hjerneblødning. Og at han må gjennom en periode med intensiv pleie for å komme seg.

les også

Dette er favorittene til å ta over etter Wenger: – Krever 150 mill.

Sir Alex Ferguson var Manchester United-manager i 26 år før han ga seg tilbake i 2013. Han hentet hjem 38 trofeer til klubben – inkludert 13 seriemesterskap og to Champions League-titler.

The Times skriver at Ferguson skal ha blitt hentet i sitt hjem i Cheshire og kjørt til sykehus lørdag, og at venner av fotballkjendisen har fortalt at han skal ha klaget over sviktende helse allerede torsdag.

les også

Manchester United-legende langer ut mot Mourinho - og lovpriser Guardiola

En ambulanse skal ha hentet ham rundt klokken ni lørdag morgen, og kjørt ham til Macclesfield district hospital. Han skal han ha blitt overført til Salford Royal Hospital og eskortert dit av politi senere på dagen.

– Er en «fighter»

At Ferguson var alvorlig syk ble ikke kjent før i dag da sønnen Darren ikke dukket opp på jobb i Doncaster (League One) hvor han er manager. En representant fra Doncaster sa «Darren vil ikke være til stede på kampen mot Wigan av familiære årsaker».

INNLAGT HER: Sir Alex Ferguson er under behandling her ved Salford Royal Hospital i Manchester. Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Ingen av oss er udødelig, men Alex er en «fighter» og jeg er sikker på at han kan komme seg gjennom dette og bli helt frisk. Mine tanker er med Cathy (kona) og familien, sier Skottland-manager Alex McLeish. Han spilte under Ferguson da han var manager i Aberdeen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder