KLAR FOR NORGE: Per Mathias Høgmo tar over for Egil Olsen og blir Norges nye landslagssjef. Foto: Bjørn Steinar Delebekk, VG

NFF bekrefter: Høgmo ny landslagssjef

Per-Mathias Høgmo er ansatt som ny landslagssjef. 53-åringen varsler en ny kurs, skriver NFF i en pressemelding.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Norges Fotballforbund sendte litt over klokken to ut følgende pressemelding:

- Jeg er utrolig motivert for å gå løs på jobben som landslagssjef. Dette er en jobb jeg har brent for i hele mitt fotballiv. Jeg er en innovativ og nytenkende person, og ønsker å sette mitt preg på hvordan Norge skal spille.

Les også: Drillo ferdig som landslagssjef

53-åringen har klare idéer om hvilken fornyelse Norge er avhengig av for å innfri ambisjonene.

- Målsettingen er at Norge kvalifiserer seg for EM-sluttspillet i Frankrike i 2016. Da må vi fornye oss, samtidig som vi viderefører det beste fra dagens landslag, sier Per-Mathias Høgmo, som har signert en fireårskontrakt med NFF med mulighet til å avbryte samarbeidet om Norge ikke kvalifiserer seg til EM-sluttspillet i 2016.

Innholdsrik karriere

Høgmo har tidligere vært trener for Moss, Tromsø, kvinnelandslaget, U21-landslaget og Rosenborg. Han overtok treneransvaret for svenske Djurgården i mai i år, og kommer til å lede laget ut sesongen og være strategisk rådgiver for Stockholmsklubben i en periode fremover fra 2014.

Les også: Ingen planer om å vrake Drillo

Høgmo har også vært toppfotballsjef i Norges Fotballforbund, og er doktorgradstipendiat ved Universitetet i Tromsø.

- Høgmo er rett mann som landslagssjef fordi han er faglig og taktisk sterk, har gode resultater, internasjonal erfaring og er hele tiden på jakt etter ny kunnskap, sier fotballpresident Yngve Hallén.

- Enstemming innstilling

Sammen med visepresident Bjarne Berntsen, generalsekretær Kjetil Siem og toppfotballsjef Nils Johan Semb har han ledet prosessen med å ansette ny landslagssjef. Forbundsstyret ansatte formelt Høgmo på torsdagens styremøte.

- Vi har hatt en tøff og grundig prosess med en enstemmig innstilling til forbundsstyret. Vi er sikre på at Per-Mathias er en mann som vil utfordre oss, og gjennom det skape resultater, sier Hallén.

Landslagskaptein Brede Hangeland er svært godt fornøyd med ansettelsen av Høgmo som Egil Olsens etterfølger.

- Jeg hadde Høgmo som U21-trener. Han lærte meg veldig mye, og var en særs inspirerende trener. Jeg håper vi får et like godt samarbeid, og gleder meg til å jobbe sammen med han igjen, sier Hangeland.

Norges Fotballforbund holder pressekonferanse i Kinoteket på Ullevaal Stadion i dag klokken 15.30.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder