FINTET UT: Mats Møller Dæhli finter Tsjekkias Adam Hlousek i en kamp han traff på det aller meste. Vladimir Darida i bakgrunnen. (Foto: BJØRN S. DELEBEKK)

Bare fire spillere treffer bedre i Premier League

30 av 35 involveringer var vellykkede for Mats Møller Dæhli mot Tsjekkia

Mats Møller Dæhli (19) har bare spilt 112 minutter i Premier League. Men har allerede disket opp med en pasningssikkerhet bare fem spillere i ligaen kan matche.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Cardiff-spilleren har nemlig truffet på 58 av sine 63 første sentringer for nestjumboen. Det gir en treffprosent på 92 prosent - i følge statsikkbyrået Optas tall. Onsdag var han glimrende mot Tsjekkia.

- Det er Xavi-nivå, fastslår Roar Stokke som kommenterte kampen for Viasat.

Dæhlis statistikk kan selvsagt ikke helt sammenlignes med Arsenals midtbanestjerne Mikel Arteta (1386 pasninger). Men faktum er at Dæhli på sine fire innhopp har truffet omtrent like ofte som den kreative Gunners-spilleren. Premier League-listen er toppet av tre forsvarspillere.

På sine 27 minutter lange innhopp mot Tottenham på White Hart Lane sist søndag traff Dæhli på samtlige ni pasninger. Tottenhams unge danske stjerne, Christian Eriksen (22), har til sammenligning en treffprosent på 80.

- Danmark kan ha Christian Eriksen som sin kjeledegge. Vi har fått Mats Møller Dæhli. Det sier jeg ikke fordi vi sårt har savnet denne typen spiller i Norge. Men Dæhli minner meg om den etter mitt skjønn beste norske spilleren, Hallvar Thoresen, som dominerte for PSV i Europa på 1980-tallet. Dæhli ligner på andre storspillere ved at han stadig raskt tar nye nivåer, sier Stokke.

I høstsesongen for Molde traff Mats Møller Dæhli på nesten 90 prosent av pasningene, mens han på VGs sammensatte videoklipp fra Tsjekkia-kampen etter vårt skjønn har 30 gode involvering på 35 ballinnehav.

Les også: Gamle midtbanesjefer om Dæhli

Og noe av det spesielle med Dæhlis spill var at han 26 ganger sendte ballen fremover på banen. Støtte- og feilpasninger var i klart mindretall. 19-åringen dro opp hele angrepet som ga Tarik Eyounoussis 1-1-scoring.

- Han var formidabel. hans kvikke fotballhode oppfatter ting tidlig og det var flott å se hvordan han satte opp Moa og Tarik med direkte pasninger. Han gikk utenpå Tsjekkias Tomás Rosický, mener Stokke.

Dæhli hadde også to skudd og to innlegg. Alle etter finter. Men midtbanespilleren imponerte kanksje mest da han i andre omgang kjørte rundt med hele Tsjekkias høyreside og hadde 10 touch på ballen før han ble felt av backen Theodor Gebre Selassie.

- Det var kvalitet i det meste han gjorde. Best av alt er at han spiller med en selvtillit, fryktløshet og entusiasme som jeg tror smitter resten av landslaget, mener Viasat-kommentatoren.

PS! I morgen skal Dæhli og Cardiff ut i skjebnekamp mot Fulham hjemme på Cardiff City Stadium. Begge lagene er på desperat poengjakt og trenger sårt full portt for å overleve i Premier League - kampen starter klokken 16.00, og du kan følge den LIVE her hos VG.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder