Vålerenga må betale innen 14 dager

Vil be Stabæk om utsatt frist

Daglig leder: - Vi har ikke de pengene

MÅ PUNGE UT I VANSKELIG TID: Styreleder Åge Petter Christiansen (t.v.) innrømmer at dommen i Stengel-saken gjør Vålerengas situasjon dramatisk verre. Her sammen med Vålerenga-trener Kjetil Rekdal etter kamp mot Bodø/Glimt. Foto:Erlend Aas,NTB scanpix

Dom avsagt i Stengel-saken: VIF dømt til å betale Stabæk 5,6 mill

Dommen i Herman Stengel-saken forverrer VIFs økonomiske situasjon dramatisk. Nå må de betale over 5,6 millioner kroner til Stabæk, i tillegg til saksomkostningene.

 • Nils Mangelrød
 • Morten Stokstad

Artikkelen er over seks år gammel

- Det er tøft. Det gjør vår situasjon enda mer dramatisk. Situasjonen blir forverret, sier Vålerengas daglige leder Stig Ove Sandnes til VG.

Vålerenga har skrevet en pressemelding på sine nettsider om Voldgiftsrettens dom i saken mellom Stabæk Fotball og Vålerenga. Den er knyttet til opsjonsavtalen som ble inngått i oktober 2011 vedrørende daværende Stabæk-spiller Herman Stengel.

Klubben skriver de at de er forpliktet til å betale Stabæk 5.646.261 kroner. I tillegg er Vålerenga dømt til å betale Stabæk Fotballs sakskotnader på 529.000 kroner.

- Vi tar den dommen til etterretning, sier Stig Ove Sandnes.

- Har ikke pengene

Sandnes har vært gjennom oppsigelser, lønnskutt og store kostnadsreduksjoner det siste året. Slik kommer denne gigantregningen særdeles ugunstig for et Vålerenga i økonomisk krise.

- Pr. i dag har vi ikke de pengene. Det er ikke vits å lyve om det. Nå må vi bruke noen dager på dette. Slik som jeg har skjønt det har vi 14 dager på oss til å betale. Vi må sette oss ned med Stabæk for å se om det er mulig å få utsatt deler av summen.

- Du var ikke i Vålerenga da denne saken eksploderte. Hvordan opplever du den?

- Det blir det umulig for meg å si noe om. Det er nesten tre år siden saken oppsto. Dommen kom i dag, så da må vi bare ta det til etterretning.

- Hva sier hovedaksjonær Tor Olav Trøim?

- Han har ingen kommentar til dette. Det er vårt ansvar.

- Er Vålerenga igjen truet med konkurs som en følge av denne dommen?

- Jeg vil ikke bruke de ordene i dag. Det er et døgn siden vi fikk dommen. Det gjør situasjonen dramatisk. Vi må bruke de neste dagene på å se hvordan vi løser det videre, svarer Stig Ove Sandnes.

VG har vært i kontakt med Trøim, men han ønsker ikke å kommentere saken.

Styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball innrømmer i pressemeldingen fra klubben at dommen gjør klubbens svært vanskelige økonomiske situasjon mer dramatisk for dem.

Artikkelen fortsetter under bildet

SENTRAL: Vålerenga må nå betale dyrt for den opsjonen de inngikk for å ha retten til å skaffe seg talentet Herman Stengel. Foto:Mattis Sandblad,VG

Forventer betaling i henhold til dommen

Styreleder Espen Moe i Stabæk Fotball er meget fornøyd med utfallet av saken etter at Voldgiftsretten har avsagt sin dom. Moe sier dette om Vålerengas ønske om å få betalingsutsettelse på deler av beløpet.

- Det er nytt for meg. Det jeg har fått med meg er at de har bedt om et møte i neste uke. Det stiller vi selvfølgelig opp på. Vi ønsker Vålerenga alt godt og de er en viktig klubb i Norge. Men vi forventer at de betaler i henhold til dommen. De har visst om denne saken i to og et halvt år. Vi har budsjettert med ulike scenarioer og også tatt høyde for et worst case-scenario. Det er fornuftig budsjettering, sier Moe til VG.

Vålerenga og Stabæk inngikk i 2011 en avtale som ga Vålerenga Fotball en opsjon på spilleren Herman Stengel. Opsjonspremien var fire millioner kroner. Den forfalt til betaling 15. oktober 2011.

Vålerenga Fotball skriver at de hevet avtalen 28. november 2011. Uenigheten mellom de to klubben har dreid seg om denne hevingen var rettmessig.

-Til tross for at dette har vært en langvarig og vanskelig sak, vil både Vålerenga Fotball og Stabæk Fotball understreke at det er et godt klima mellom klubbene, sier styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball og styreleder Espen Moe i Stabæk Fotball i pressemeldingen.

Overgangen til Herman Stengel fra Stabæk til Vålerenga satte sinnene i kok i Stabæk da spilleren signerte for Oslo-klubben i desember i fjor.

Mer om

 1. Vålerenga Fotball

Flere artikler

 1. Vålerenga-kutt på 50 millioner

 2. Spetalen gir 100.000 til Vålerenga

 3. Vurderer å skru igjen pengekrana

 4. – Vålerenga trenger nesten 22 mill.

 5. Stengel-saken kan gi VIF mer hodepine

 6. Kriserammet VIF enige med Stabæk om gjeldsplan

Fra andre aviser

 1. - Nå blir situasjonen vanskeligere og mer dramatisk

  Aftenposten
 2. Slik skal VIF betale Stabæk etter Stengel-dommen

  Aftenposten
 3. Slik skal VIF betale Stabæk etter Stengel-dommen

  Fædrelandsvennen
 4. Vålerenga-lederen trekker seg

  Aftenposten
 5. Vålerenga-lederen trekker seg

  Bergens Tidende
 6. Vålerenga-lederen trekker seg

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder