SATT PÅ SIDELINJEN: Fredrik Gulbrandsen kommer ikke på banen i gjen før til høsten. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

Moldes cuphelt operert for korsbåndskade i dag: Skullerud om Gulbrandsen: – Et slag for oss

Fredrik Gulbrandsen (22) kan miste hele sesongen. Molde-spissen ble korsbåndoperert i Oslo i dag.

  • Jostein Overvik

Artikkelen er over fem år gammel

– Et slag for oss, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til VG. Gulbrandsen scoret det første målet slo Odd 2–0 i cupfinalen og var inne landslagstroppen i fjor høst. Han debuterte mot Emiratene i august og fikk det siste minuttet av EM-kvaliken da Norge slo Aserbajdsjan i november.

– Det er selvsagt «kjipt» at det skulle skje nå med tanke på sesongen, men skjedd er skjedd, og nå fokuserer jeg på opptrening og at jeg skal komme enda sterkere tilbake. Det er også viktig at jeg tar med meg lærdommen gjennom opptreningsperioden – og kommer tilbake som en bedre spiller, sier Gulbrandsen til Molde Fotballklubbs nettside.

Cupfinalen Molde - Odd 2-0. Moldes målscorere Mohamed Elyounoussi og Fredrik Gulbrandsen etter kampen. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Klubben melder at spissen først kan være tilbake på banen om seks til ni måneder. Det betyr tidligst i september. Men treneren vil ikke spekulere i hvor lang tid rehabiliteringen vil ta.

Nyland lover støtte

Skullerud mener at Gulbrandsen gjennom vinteren har fortsatt den gode utviklingen. Men i en treningskamp mot FC Midtjylland 14. februar stoppet det opp. Gulbrandsen måtte ut. Kneskaden ble operert i morges ved Idrettens Helsesenter i Oslo.

– Veldig, veldig synd for Fredrik. Han var på full fart fremover. Da er det trist når slike ting skjer, sier Skullerud.

– Vi har imidlertid et meget sterkt samhold i spillergruppen og er en god kameratgjeng, og vi vet hvordan vi nå også skal støtte Fredrik i opptreningen som venter, sier kaptein og keeper Ørjan Håskjold Nyland i pressemeldingen.

Molde har etter cuptriumfen mistet både Daniel Chima Chukwu og Björn Bergmann Sigurdarson. Dermed står MFK med nykommeren Ola Kamara, Tommy Høiland, Pape Pate Diouf og unge Sander Svendsen som spissalternativer.

– Vi jobber hele tiden for å styrke oss både foran og bak. Jeg kan ikke si noe mer om det, sier Tore Ole Skullerud.

Les også

Mer om

  1. Molde FK
  2. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

  1. Gulbrandsen fikk «ny kropp» – og ble raskere

  2. Fredrik Gulbrandsen solgt til østerriksk fotball

  3. Kamara tomålshelt da Molde fikk sin revansj

  4. To mål av 17-årige Sander Svendsen da Molde ydmyket Aalesund 5-1

  5. Lagkamerater ut mot hets av langtidsskadet Bakenga

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder