SÅ GLAD: Martin Ødegaard feirer etter å ha scoret for Castilla i oppgjøret mot Barakaldo i februar. Nå venter trolig flere B-lagskamper på nordmannen.
SÅ GLAD: Martin Ødegaard feirer etter å ha scoret for Castilla i oppgjøret mot Barakaldo i februar. Nå venter trolig flere B-lagskamper på nordmannen. Foto:Denis Doyle,Getty Images

AS: Ødegaard blir i Real Madrid

Nordmannen skal ha blitt bedt om å være tålmodig

FOTBALL

Martin Ødegaard (16) blir mest sannsynlig værende i sin nåværende klubb den kommende sesongen.

Publisert: Oppdatert: 07.08.15 17:49

Det melder AS.

Planen er at 16-åringen skal fortsette å trene med A-laget, få noen innhopp med de store gutta, men hovedsaklig spille for andrelaget Castilla.

Avisen mener å vite at Real Madrid har bedt Ødegaard om å være tålmodig. Beskjeden skal ha vært at manager Rafael Benitez ønsker ham på førstelagstreningene, og han skal også ha blitt forespeilet litt spilletid - eksempelvis i den hjemlige cupen Copa del Rey.

Fordelen ved å bli er at han har funnet seg godt til rette i Madrid sammen med pappa Hans Erik Ødegaard. Senior skal begynne å trene et yngre lag i Real Madrid i august, og det passer dårlig logistikkmessig hvis junior må flytte til en annen by for å få matchtrening på høyest mulig nivå.

LES OGSÅ: Imponerende test av Ødegaard i superform

Lite spilletid

Ødegaard har reist verden rundt med A-laget i sommer, men han har likevel bare sluppet til i 45 minutter - da han fikk debuten fra start under oppgjøret mot Roma i Melbourne.

– Det var veldig stort og kult å få debuten fra start. Jeg hadde ikke regnet med det. Så det var moro, sa nordmannen til VG etter kampen.

Resten av sommerturnéen har han tilbragt på benken, men det er ventet at han får spilletid når Real Madrid entrer Ullevaal på søndag.

Deretter venter altså mest sannsynlig en ny sesong på nivå tre i Spania.

KOMMENTAR: Gi det frem til jul, Ødegaard

LES OGSÅ: Ødegaard om å være på tur med Ronaldo & Co

Zidane-konkurranse

Ifølge AS er Castilla-trener Zinedine Zidanes sønn, Enzo Zidane, som blir Ødegaards største konkurrent på Real Madrids B-lag.

Alvaro Medran og Cristian Benavente har forsvunnet i løpet av sommeren, men Enzo Zidane skal ha gjort sakene sine bra i Ødegaards posisjon i sesongoppkjøringen.

Det er likevel en dårlig bevart hemmelighet at den profilerte B-lagstreneren er begeistret for det norske stortalentet.

– Han er bare 16 år. Det han gjør... Teknisk er han en spiller som skiller seg ut, rett og slett. Han har virkelig talent. Det som er bra med hans spill - det som jeg liker - er at han spiller sine medspillere gode. Han er ikke en individualist, sa franskmannen i juni.

Her kan du lese mer om