ETTERTRAKTET: Bob Bradley ønsker ikke å snakke om interessen fra Molde. Stabæk-treneren sier han har fullt fokus på å lede sensasjonslaget fra Bærum i den meget spennende sesonginnspurten.

ETTERTRAKTET: Bob Bradley ønsker ikke å snakke om interessen fra Molde. Stabæk-treneren sier han har fullt fokus på å lede sensasjonslaget fra Bærum i den meget spennende sesonginnspurten. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB scanpix

Advarer Bradley mot å overta Molde

VG erfarer: MFK har tatt kontakt med Stabæks suksesstrener

NADDERUD (VG) Etter det VG erfarer har Molde tatt kontakt med Bob Bradley (57). Stabæks sportssjef Inge André Olsen (37) mener amerikaneren fortjener noe langt større.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Selv om støttespillerne Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten skulle friste med høy lønn og mange spillerforsterkninger, tror ikke Stabæk-lederen at Bradley fortsetter karrieren på Nordvestlandet.

Husker du denne?VG ble med i Gjelstens privatfly på Molde-kamp

Håper Bradley får en «ordentlig» klubb

Under samtalen med VG på solfylte Nadderud svarer Olsen slik på spørsmålet om hvordan han ville ha reagert hvis Bob Bradley blir Molde-trener fra og med neste sesong:

– Det ville ha vært ganske tungt. Personlig så ønsker jeg at Bob skal få muligheten i en mye større klubb. Hvis han skal gå fra Stabæk etter det vi har oppnådd, så håper jeg av hele mitt hjerte at han får en ordentlig klubb, sier Inge André Olsen.

Han mener Bob Bradley vil få problemer med å oppnå målet om en større europeisk liga om Molde blir neste stopp. Det ble mye rabalder da Ole Gunnar Solskjær i 2012 var ønsket av Aston Villa.

– Hvis han går til Molde, så tror jeg han blir sittende der. Bob fortjener så mye bedre enn det. Jeg tror Bob har høyere ambisjoner enn å bli «stuck» oppe i Molde i tre år. For hvis du skriver på der, så har vel de bevist at det er litt vanskelig for en trener å gå videre – selv når Aston Villa kommer. Hadde Aston Villa banket på døren vår i dag, så hadde vi rigget opp gullstolen og båret Bob ut.

– Nå på dette tidspunktet av sesongen også?

– Ja. Han fortjener det. Hvis det kommer en så stor klubb så skal i hvert fall ikke vi prøve å ta fra ham den muligheten. Da har vi jo lykkes maksimalt. Hentet en trener som trengte en klubb i Europa for å vise seg frem. En fantastisk historie. Nei, da skulle vi ha båret ham inn på «business class» og flydd ham over. Det tror jeg ikke de hadde gjort i Molde.

Ønsker å skrive ny kontrakt

Den tidligere forsvarskjempen tror sjansen er større for at Bradley forlenger med Stabæk enn at han lar seg friste av Molde.

SKEPTISK: Stabæks sportssjef Inge André Olsen mener Molde er et feil valg for Bob Bradley. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

– Jeg tror fortsatt han kommer til å få tilbud som er mye mer interessante, om ikke økonomisk, enn det Molde, Rosenborg og IFK Göteborg kan tilby. Jeg har et godt håp om at vi skal kunne få Bob til å signere ny avtale her. For han vet at den dagen det kommer en klubb han virkelig vil til, så blir han løftet ut her fra. Jeg tipper alle som er glade i Stabæk klapper ham ut.

Les også: Neppe Solskjær-comeback i Molde

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen ønsker ikke å kommentere trenerspørsmålet. Inntil videre er Erling Moe hovedtrener etter at Tor Ole Skullerud ble fjernet tidligere i sommer. Bob Bradley ønsker heller ikke å snakke om henvendelsen fra Molde.

Men VG har fra flere uavhengige kilder fått bekreftet at det er blitt opprettet kontakt.

Les også:Flere klubber vil kjøpe Adama Diomande

Vil ikke snakke om Molde-interessen

– Når jeg jobber under sesongen er mitt fokus på laget og spillerne og den neste kampen. Fortsatt gjenstår ni Tippeliga-kamper og semifinale i cupen, sier 57-åringen.

– Er det realistisk å tro at du kan trene en annen norsk klubb enn Stabæk?

– Jeg har ikke engang tenkt på det ennå. Uansett hvor du er og hva slags kontrakt du har: Når sesongen er slutt, så er det en liten periode klubbene og du selv oppsummerer «hva skjer nå?».

– Jeg har hørt at både du og din kone spiser mye fisk?

– Vi spiser mye bra. Kona mi er den beste. Hun har alltid tatt hånd om alle i vår familie. Hun er fantastisk. Og vi nyter virkelig god fisk. Det er lett å finne her i Norge. Spesielt i Sandvika.

– Det er mye god fisk på Nordvestlandet…

– Det er mye god fisk alle steder i Norge. Jeg tror ingen benekter det, svarer Bradley og ler.

Husker du denne?Molde får 125 millioner kroner av Røkke og Gjelsten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder