TRYGT? Ullevaal Stadions administrerende direktør Jack Hemmestad innrømmer at sikkerheten på stadion skal diskuteres. Her fra forberedelsene til en Royal League-kamp i 2005. Foto:Tore Berntsen,VG

Vurderer sikkerheten på Ullevaal etter at 11-åring måtte på sykehus

Advarer barnefamilier

Mina (11) endte på sykehus da hun var på landskamp for første gang. Nå skal sikkerheten på nasjonalarenaen vurderes.

Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er mange som har grunn til å være misfornøyd med hvordan fredagens landskamp mellom Norge og Aserbajdsjan endte. Stefan Johansen var i alle fall forbannet, og Tom Høgli kan ikke huske sist han var så nedfor.

VG-BØRSEN:Slik spilte landslagsgutta

Heller ikke familien Lunde fra Rygge fikk den opplevelsen de hadde tenkt. 11 år gamle Mina fikk en ball i magen under keeperoppvarmingen og måtte fraktes til sykehuset i ambulanse.

Episoden gjør at Ullevaal stadions administrerende direktør Jack Hemmestad vurderer å innføre sikkerhetstiltak.

Skal ta ny diskusjon

– Andre arenaer har gjerder eller nettinger. Vi har ikke det, men det har blitt diskutert å henge opp nett bak målene. Den diskusjonen skal vi ta på nytt nå, sier Hemmestad til VG.

– Det kan bli aktuelt å ha nett under oppvarmingen i alle fall.

Han understreker at det heldigvis er veldig sjelden at slike ulykker forekommer.

– Heldigvis vet folk som regel at de er på en fotballkamp, og da er de oppmerksomme, men det er klart at de små er mer utsatt, forklarer Hemmestad, som advarer barnefamilier mot å sitte langt nede på tribunen.

– Der er du utsatt, påpeker han, og legger til at de ansatte skal bli flinkere til å informere barnefamilier om risikoen ved å sitte nærme banen.

Saken fortsetter under bildet

INNLAGT: Mina (9) måtte tilbringe natten på sykehus etter å ha blitt truffet av en fotball på Ullevaal stadion. Foto:Privat,

Invitert tilbake

11-åringen er nå skrevet ut fra sykehus, og hun er ifølge faren Rune Lunde ved godt mot.

– Mina har det bra nå, men jeg har fått en vekker. Neste gang skal vi definitivt sitte høyere oppe, sier Lunde dagen etter den dramatiske episoden.

Familien har fått en rekke henvendelser av folk som ønsker å gi dem en god opplevelse på Ullevaal stadion.

– Jan Åge Fjørtoft ringte og lovet at vi får komme på trening under neste landslagssamling, og Kjetil Siem tok kontakt og ville ha adressen vår, for han skal visste sende noe i posten, forteller Lunde.

Også Hemmestad har invitert familien til Ullevaal på endten kamp eller konsert.

– Det er helt fantastisk, helt utrolig, er farens respons.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder