• Reddet ett poeng for Haugesund

• Fofana kanskje på vei bort fra LSK

Gytkjær fullførte hat trick på overtid

(Haugesund-Lillestrøm 3-3) Han var spilleren Haugesund skulle tjene millioner på. Så rammet måltørken Christian Gytkjær (25) - inntil i kveld - mot Lillestrøm.

  • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over fem år gammel

To scoringer i løpet av ti minutter i 1. omgang. Det første på straffe. Det andre på ekte Gytkjær-vis - inne i boksen - og vips så lignet dansken på seg selv igjen.

Og da det så helt håpløst ut etter at Moryké Fofana hadde ordnet 2-3 etter 86 minutter dukket Gytkjær opp igjen, og feide inn 3-3 da det var sekunder igjen av dramaet i Haugesund.

- Vi tapte to, men vant ett, sier Christian Gytkjær til C More.

VG Live: Kampen minutt for minutt

Etter 11 mål i 2013, og hele 15 fulltreffere i 2014, da Haugesund endte på en skuffende 11. plass - var han det antatte salgsobjektet i sommer. Men bare to mål på de 14 første seriematchene førte ikke akkurat til agent-rush på Haugesund stadion.

- Det er ingen hemmelighet at det har vært tungt. Men i dag kom uttellingene. Jeg synes imidlertid at vi skulle hatt alle tre poengene. Det hadde vært ekstremt tungt hvis vi hadde tapt, sier Gytkjær.

Lenge uten seier

Etter storseieren 4-0 over Strømsgodset (24. mai) på eget gress hadde bare Haugesund tatt ett poeng på de fire siste. De lå an til nytt nederlag. Men de reddet seg takket være Gytkjær på overtid. Hans tredje for kvelden. Og hans femte for året.

Gjestene fra Lillestrøm åpnet best. Tok ledelsen. Og virket som de hadde kontroll. Selv om de manglet forsvarsklippen Frode Kippe.

0-1 kom etter 11 spilte minutter. Amahl Pellegrino brukte farten, men avsluttet håpløst med et urent spark på ballen. Så dårlig fart hadde ballen at Moryké Fofana rakk den på dødlinjen. Vippet den til Erling Knudtzon som hadde en enkel jobb fra kort hold. Hans syvende ligamål for året.

Så var det tid for Gytkjær. Bjørn Helge Riise meide ned Simon Diedhiou. C More-ekspert Steffen Iversen antydet at det kunne vært rødt istedenfor gult kort til LSK-spilleren. Men soleklart straffe, som Gytkjær plassert sikkert i mål.

Utligningen tente åpenbart Haugesund. De spilte på seg selvtillit. Sjansene var store. Og det var både kraftfullt og vakkert da hjemmelaget tok ledelsen etter 23 minutter. David Myrestam la inn, Daniel Bamberg headet inn i feltet, og der feide Gytkjær ballen i mål.

DAGENS HELT: Tre mål av Christian Gytkjær. Her blir han gratulert av Søren Christensen og Patrick Olsen etter 1-1. Foto:Jan Kåre Ness,NTB scanpix

Straffet Riise

Bjørn Helge Riise var oppgitt på vei til pause, og overfor C More, kom han med den treffende kommentaren: - Det er mannfolk mot gutter.

Les også: Derfor fikk LSK poengtrekk

Det så ut som det hadde endret seg etter bare ti minutter av 2. omgang. Fofana spilte som en storhet. Fintet vekk Dusan Cvetinovic, og løftet ballen elegant i mål, forbi Per Kristian Bråtveit.

Etter utligningen tok LSK over. Erling Knudtzon headet i tverrliggeren fra to meters hold. Ansiktsuttrykket hans fortalte mer enn tusen ord - akkurat da. Men smilet kom tilbake med Fofanas scoring etter 86 minutt, Det var hans syvende for sesongen.

Nå tror LSK-trener Runar Kristinsson at Fofana kan forsvinner i sommer.

- Det er mange som er interessert i Fofana. Og vi er på utekikk etter en som kan erstatte han. Men vi venter på en høyere bud, sier Kristinsson til C More.

Like før dommeren blåste av kom FKH tilbake med en utrolig sluttspurt.

- Vi er glade for alle poengene vi får inn på kontoen, men det var ruskete i dag, sier FKH-trener Jostein Grindhaug.

Mer om

  1. FK Haugesund
  2. Lillestrøm SK

Flere artikler

  1. Hagen rasende på dommeren etter ny uavgjort

  2. Her blir Haugesund utspilt av LSK

  3. Gytkjær-show mot tabellnabo Aalesund

  4. Godset-treneren krevde mål – Wikheim ble matchvinner

  5. Vålerenga jakter gull etter derby-seier: – Vi blir vanskelige å slå

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder