HERJER i 2. DIVISJON: Rocky Lekaj er toppscorer for serieleder Raufoss og ønsket i Viking. Her jubler han for scoring i bortekampen mot Fram Larvik tidligere denne måneden. Foto:,Marius Mykleset, Raufoss Fotball

Toppscorer ble nektet Viking-prøvespill - nå har klubben snudd

Viking håpet å få storscorer og tidligere England-proff Rocky Lekaj (25) på trening denne uken, men Raufoss sa nei. Nå snur klubben.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– For meg er det totalt uforståelig og respektløst. En skam, sa agent Knut Høibraaten til VG, da Raufoss nektet Lekaj å prøvespille for Viking.

Etter 49 mål på 50 serie- og cupkamper for Raufoss er det flere klubber i de øverste divisjonene som snuser på Rocky Lekaj (25). Viking, som søndag tok farvel med toppscorer Veton Berisha, har invitert den tidligere Sheffield Wednesday-spilleren på trening denne uken.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi har snakket om ham og er interessert i å se om han kan ta det neste steget. Vi håper han kommer denne uken slik at vi kan bli bedre kjent både på og utenfor banen, sier Viking-assistent Ian Burchnall, som lot seg imponere av Lekaj på Sarpsborg-trening i fjor, til VG.

Etter det VG erfarer skal også Sogndal, Fredrikstad og Sarpsborg være blant klubbene som følger spissen tett.

VG i 2009:Disse 17 ungguttene lever proffdrømmen

Tar sommerferie mandag kveld

Men selv om Raufoss tar en kort sommerferie etter kveldens kamp mot LSK 2, ønsket ikke serielederen i 2. divisjon i utgangspunktet å sende spilleren som har kontrakt ut denne sesongen, på prøvespill i Viking.

– Vi har ikke noe ønske om å slippe Rocky. Han har kontrakt med oss og vi har bruk for ham her. Vi har derfor sagt nei til at han skal trene med andre klubber i sommer. Han blir hos oss ut året, sa Raufoss-leder Finn Arne Børresen mandag.

2007: Rocky Lekaj i en treningskamp for Sheffield Wednesday. Foto:,PA Photos

Noen timer senere fikk Lekaj kontrabeskjed. Det melder Oppland Arbeiderblad.

Seks kamper for Sheffield Wednesday

I 2007 ble Lekaj den yngste nordmannen som har spilt i det engelske ligasystemet. Etter seks kamper for Sheffield Wednesday ble han leid ut til Sandefjord før han endte i Lyn.

Da klubben gikk konkurs spilte spissen med kompiser i Romsås før det ble 2. divisjonsspill i Grorud og nå Raufoss. Med ett mål i snitt pr. kamp de siste to årene er han en av årsakene til at klubben nå ser ut til å være på vei tilbake til nivå to.

– Med bedre spillere rundt seg, og om han brukes på den rette måten, har jeg stor tro på at Rocky kan bli en braksuksess i Tippeligaen. Det er ikke mange slike spillere som scorer mål hele tiden. I moderne tid har heller aldri nivåforskjellen mellom Tippeligaen og 2. divisjon vært mindre. Den er skremmende liten, mener Høibraaten.

Lekaj ønsker ikke å si minst mulig om sin egen fremtid av respekt for Raufoss, men har fortsatt store ambisjoner om å spille på høyere nivå enn 2. divisjon.

– Det er klart jeg er veldig glad og smigret over den store interessen. De siste årene har jeg jobbet knallhardt, vært fokusert og lojal. Hvis det nå resulterer i at jeg får muligheten i en storklubb, blir guttedrømmen oppfylt. Det er også viktig for meg å få avklart fremtiden min så snart som mulig for å ha tryggheten om at jeg også etter 31. oktober har tak over hodet og mat på bordet til familien min, sier Lekaj til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder