Kjartansson utvist da Enga rotet bort to ledelser: Rekdal bekrefter: - Vi anker utvisningen

Tokstad reddet Sarpsborg-poeng på Ullevaal

UMARKERT: Uten noen på seg kunne innbytter Kristoffer Tokstad heade inn utligningen og 2-2 på Ullevaal. Det sikret gjestene ett poeng. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-Sarpsborg 2-2) Vålerenga tok ledelsen to ganger, men klarte ikke forhindre at gjestene fra Sarpsborg dro hjem med ett poeng.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For Vålerenga toppet det seg da Vidar Ørn Kjartansson ble utvist i sluttminuttene da han gikk til mot Steffen Ernemann. TV-bildene viser at det så svært strengt ut.

– Jeg dyttet ham eller noe, men dommeren kan ikke gi rødt kort der. Gult kort, kanskje, men rødt er feil, sier en oppgitt toppscorer til VG etter kampen.

– Jeg har ikke sett situasjonen igjen, men jeg føler at han sparker meg ned. Jeg har ballen, han sparker meg og jeg synes det er et helt riktig rødt kort, sier Ernemann på sin side til VG.

VG Live:Vi fulgte kampen minutt for minutt.

– Det er maksimalt et gult kort, og feilaktig rødt. Det blir spennende å se om forbundet klarer å følge opp om feilaktige avgjørelser blir korrigert og ikke bare riktige avgjørelser blir korrigert, sier Rekdal til VG, som bekrefter at de kommer til å anke utvisningen.

– Ut fra det jeg har sett på TV-bildene, så er utvisningen fullstendig feil. Vi kommer uten tvil til å anke.

Dommer Tom Harald Hagen forklarer hvordan han opplevde situasjonen på følgende måte:

– Det jeg ser på banen er at Ernemann ligger foran, holder spilleren bak seg og det kommer et kne som går opp i ham når ballen er langt unna. For meg er det et rødt kort, sier Hagen til VG.

– Jeg var ikke i tvil på banen, og jeg føler ikke at jeg har et markeringsbehov, fortsetter dagens hoveddommer, som sier at han ikke har sett situasjonen om igjen, men at han for lærdommens skyld skal se den på nytt senere.

Dersom utvisningen står seg, mister Vålerenga Tippeliga-toppscoreren mot erkerival Lillestrøm.

Før utvisningen hadde Vålerenga tatt ledelsen to ganger, men sluppet til Sarspborg to ganger slik at resultatet ble uavgjort og 2-2.

I SØKELYSET: Vidar Ørn Kjartansson fikk straffe, scoret og ble utvist i kampen mot Sarpsborg. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

– Det er for dårlig at vi ikke klarer å kontrollere kampen bedre etter 1-0 mot et defensivt lag, sier Kjetil Rekdal til VG.

Etter en tam og sjansefattig førsteomgang, løsnet det virkelig da dommer Tom Harald Hagen blåste de siste 45 minuttene i gang på Ullevaal stadion.

Først da han pekte på straffemerket etter at Kjetil Berge i Sarpsborg-forsvaret hadde svart Vidar Ørn Kjartanssons dytt med en holding.

– Akkurat idet dommeren ser, så holder jeg, men jeg skal ha frispark i forkant. Det er typisk dem å få det på hjemmebane, sier Sarpsborg-kaptein Kjetil Berge til C More.

Han får støtte av treneren Brian Deane:

– Jeg synes ikke det var straffe, sier han til VG.

Tippeliga-toppscoreren sendte keeper Christian Sukke feil vei, og scoret med det sitt 19. seriemål for sesongen.

«Vi har Zahid»

Deretter da Tom Erik Breive på lekkert vis doblet sine seriemål for i år med å smelle ballen på lekkert vis bak Michael Langer på halvspretten fra utenfor 16-meteren.

– Jeg fikk en retur fra cirka 20 meter og treffer godt med venstrefoten. Jeg kjente med en gang at jeg traff bra, og det var deilig å se den gå inn, sier Breiva til VG.

Så dukket Vålerenga-kometen Ghayas Zahid opp.

19-åringen var nådeløs da han fikk ballen innenfor 16-meteren av Christian Grindheim etter 70 spilte minutter. Via stangen sendte han Oslo-klubben i føringen, og på tribunen ropte de fremmøtte Enga-fansen «vi har Zahid, vi har Zahid, vi har, vi har Ghayas Zahid».

– Jeg slet i den første delen av sesongen, men etter den første scoringen min, har det rent inn. Formen er bra og jeg føler med pigg. Det er en god følelse når Klanen synger navnet mitt, sier Zahid til VG etter kampen.

Det så ut som om han skulle bli matchvinner, akkurat som han ble på Vålerengas bursdag mot Stabæk for en uke siden, men innbytter Kristoffer Tokstad ville det annerledes.

– Det er kjipt. Vi burde ha tatt med oss tre poeng, men slik gikk det ikke i dag, sier en skuffet Zahid.

Med 10 minutter igjen å spille slo målscorer Breive et frispark fra bak i banen perfekt inn i Vålerengas felt, og helt umarkert fikk innbytter Kristoffer Tokstad heade inn utligningen via stangen.

– Jeg var markert, men jeg river meg løs og styrer inn ballen med hodet. Det er alltid deilig å score mål, og det var viktig med ett poeng på bortebane, sier målscoreren til VG.

Utvisning

Dramatikken var ikke helt over, for rett før slutt kom sitasjonen der Kjartonsson ble utvist. Flere mål ble det imidlertid , og dermed spilte de to lagene 2-2 og uavgjort foran 8992 tilskuere på Ullevaal.

Vålerenga kunne ha lagt press på tredjeplass Strømsgodset, men er nå to poeng bak drammenserne, som spiller mot Odd klokken 18.00.

Sarpsborg ligger plassert på 8. plass med sine 25 poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder