PÅ VEI BORT: Magne Hoseth hadde en av sine største dager på fotballbanen da Molde slo Rosenborg i cupfinalen i fjor. Nå kan han ende i Stabæk.
PÅ VEI BORT: Magne Hoseth hadde en av sine største dager på fotballbanen da Molde slo Rosenborg i cupfinalen i fjor. Nå kan han ende i Stabæk. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Magne Hoseth klar for Stabæk

Takker Molde for at han fikk lov til å bli voksen i klubben

FOTBALL

Et helt spesielt Molde-kapittel er slutt: Magne Hoseth (33) skal spille i Stabæk resten av sesongen.

Publisert: Oppdatert: 30.07.14 16:17

Dermed har veteranen spilt sin siste kamp for klubben han debuterte for allerede på slutten av forrige årtusen.

nettsidene til Molde tar Hoseth farvel med klubben som har betydd så mye for ham.

«Da er min tid omme i Molde FK for denne gang! Vil takke heile MFK-familien for 15 fantastisk år med oppturer og nedturer! Dem siste åra har vært et eventyr for alle som er glad i Molde og jeg føler meg privilegert som har fått være med på denne reisen sammen med MFK, Molde by, og ikke minst supporterne som jeg har blitt veldig glade i og er stolt over å kalle mine venner! Takk for at jeg har fått lov til å bli voksen sammen med dere! Jeg vil rette en stor takk til Kjell Inge og Bjørn Rune som har gjort det mulig for Molde, inkludert meg selv, til å bli Norges beste fotballag!! Jeg reiser herifra med bare positive tanker og minner! Takk for meg! Deres alle Magne.»

Stabæk trenger å forsterke stallen etter at Enoch Adu forsvant og Morten Thorsby ble solgt.

- Vi har hatt kontakt med Magne over en lengre periode og vi har hatt en god dialog med Molde FK. Nå var tidspunktet kommet for at Magne ønsket å knytte seg til Stabæk og det er vi veldig glad for sier sportssjef Inge André Olsen til Stabak.no.

Også amerikanske Andrew Jacobson (28) kommer på lån ut sesongen. Midtbanespilleren har en fortid i FC Dallas, men skal spille for New York City etter leieoppholdet i Norge. Den nyopprettede klubben som for øvrig nylig signerte den mangeårige Chelsea-stjernen Frank Lampard.

- Da Adu forlot oss og gikk til Malmö, oppstod det en plass på midten som vi ønsket å fylle, og vi tror at AJ kommer til å gjøre en veldig god jobb for Stabæk, sier Olsen.

Etter en god start på sesongen har Stabæk tatt lite poeng i sommer, og høsten blir trolig en kamp for å overleve i Tippeligaen. Den mangeårige Molde-profilen Magne Hoseths har slitt med spilletid hos serielederen, og derfor går han nå til Bærum-klubben.

Hverken Stabæks Inge André Olsen eller Magne Hoseth har svart på VGs henvendelse.

Her kan du lese mer om