IKKE ENIGE: NFF og Svein Graff (t.v.) mener TV 2 og Bjørn Taalesen (t.h.) bryter medieavtalen dersom landskampen mot Island flyttes til Zebra. TV 2 viser imidlertid til skuffende seertall på tidligere landskamper, og står på sitt. Foto: Scanpix

NFF og TV 2 krangler om Island-kampen

Fotballforbundet varsler midlertidig forføyning

På grunn av lave seertall vil TV 2 sende Norges siste VM-kvalkamp på Zebra istedet for på hovedkanalen. Fotballforbundet mener det er et klart brudd på medieavtalen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL


Hjemmekampen mot Island spilles klokken 20 tirsdag kveld. Da har TV 2 premiere på et nytt underholdningsprogram på hovedkanalen. Onsdag ettermiddag hadde kanalen fortsatt ikke endret sine planer.

- Vi har ikke endret noen planer i løpet av dagen. Kampen ligger fast på Zebra, opplyser TV 2s sportssjef, Bjørn Taalesen, til NTB.

Norges Fotballforbund forventer at TV 2 sender Norge - Island på hovedkanalen. Ifølge kommunikasjonsdirektør Svein Graff skal TV 2 gi et svar på sin beslutning onsdag.

- I medieavtalen står det tydelig at de er forpliktet til å sende landskampen på hovedkanalen. Det er en konkret avtale, og da er det irrelevant å snakke om lav seeroppslutning, sier Graff.

VG LIVE FREDAG: Kl. 2045: Slovenia-Norge

- Sjokkerende lave

- Seertallene har vært sjokkerende lave for Norges kamper, hevder Taalesen.

Han mener Island-kampen i teorien kan bli helt ubetydelig. Dersom Norge ikke slår Slovenia i Maribor fredag, samtidig som man er heldig med resultater i andre grupper, er VM-håpet definitivt ute.

Taalesen sier dessuten at tidspunktet for kampen er uheldig. Først 14. september fikk TV 2 beskjed om at den skal spilles klokken 20. Kanalen har tre ukers frist for levering av sendeskjema og ønsker ikke å velte om på sin tirsdagskveld.

Helt umulig er det dog ikke.

- Seier i Slovenia vil endre bildet. Det er praktisk mulig å flytte den til hovedkanalen, men da skal den ha stor betydning, sier Taalesen.

Vil forfølge saken

Graff viser til medieavtalen og mener tidspunktet for TV 2s uttalelser er uheldig.

- For det første har ikke seertallene vært en del av avtalen. Og når Taalesen først trekker dem fram, er det dårlig timing, for Island-kampen kan vise seg å bli helt avgjørende. Vi forventer at den går på TV 2s hovedkanal, sier han.

De to siste VM-kvalifiseringskampene ble begge sendt på TV 2. I snitt så 507.000 personer 0-2-tapet for Sveits, mens seertallet mot Kypros var 463.000.

- Hva kan NFF gjøre dersom TV 2 nekter å sende kampen på hovedkanalen?

- Da må vi forfølge det. Da må vi ta i bruk det som heter midlertidig forføyning, som er det første rettslige skrittet vi kan ta, sier Graff.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder