MER JUBEL? Lars Arne Nilsen skal være Branns nye trener. Her jubler han etter kvalifiseringskampen til Europa League mellom Hødd og Aktobe for noen år tilbake. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Nilsen er ny Brann-sjef

Ble presentert på en pressekonferanse fredag kveld

Tidligere Hødd-trener Lars Arne Nilsen (51) er Rikard Norlings erstatter som Brann-trener.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nilsen ankom Bergen fredag kveld, og etter noen timer i forhandlinger på Brann stadion med fungerende sportssjef Rune Soltvedt og fungerende daglig leder Vibeke Johannesen, signerte han kontrakt som trener ut året.

Det bekrefter klubben på sin nettside.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det blir rått fokus på å vinne fotballkamper. Det er det alt handler om, påpeker han.

Brann-jobben en drøm som går i oppfyllelse for Nilsen:

– Hvis Brann kontakter meg noen gang, slipper jeg det jeg har i hendene og stiller på dagen, sa han til Bergens Tidende i forbindelse med kampen mellom Hødd og Brann i april.

Og det var visst nesten akkurat det som skjedde. Nilsen var på sydenferie da han ble kontaktet av klubben, som kvittet seg med Rikard Norling onsdag.

Første trening for Nilsen blir lørdag formiddag klokken 10:00, og mandag leder han laget mot Follo.

LES OGSÅ:TV 2-Davy raser mot Norling-forside

LES OGSÅ: Norling fikk sparken: – Jeg mislyktes fullstendig

– Jeg er ikke livredd, men jeg kjenner jo at jeg er ydmyk og stolt over å få muligheten til å trene Brann, sa Nilsen på fredagens sene pressekonferanse.

Ut sesongen

I første omgang må han vise at han duger som rødtrøyenes nye trener denne sesongen. Så får tiden vise om han får tilbud om en lengre kontrakt, skriver Bergens Tidende.

– Vi må begynne å vinne fotballkamper, sa Nilsen, og passet samtidig på å ikke ta ordet «opprykk» i sin munn.

Mens Brann under Rikard Norling ble kritisert for å trene for lite, blir det andre boller med Nilsen på trenerbenken. 51-åringen lover å innføre en beintøff treningskultur.

– Min filosofi er beinhard treningskultur, det må til. Jeg vil ha spillere som står opp hver morgen og har ett mål, nemlig å bli en så god fotballspiller som mulig, sier han til NRK.

Førstevalg

Den nye Brann-sjefen kommer fra Sotra i Sund kommune utenfor Bergen, og hans foreløpige høydepunkt i karrieren er da han ledet Hødd til cupgull i 2012.

Han overtok styringen for klubben fra Ulsteinvik i 2010 etter å ha være assisterende trener i 2010, men trakk seg noe overraskende etter 2013-sesongen. Fjoråret brukte han på å ta UEFAs øverste trenerkurs.

– Lars Arne var vårt førstevalg, bekrefter klubbens konstituerte daglige leder Vibeke Johannesen.

Brann ligger på en svært skuffende niendeplass i 1. divisjon med 14 poeng på ti kamper – ni poeng bak serieleder Sogndal. Spørsmålet er hvor mye Nilsen klarer å utrette og hvor mye Brann-laget klarer å klatre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder