TURBULENT HØST: Yngve Hallén har fått hard medfart, men har likevel en rekke støttespillere i Fotball-Norge. Til våren søker han gjenvalg som fotballpresident. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG.

Strid om NFFs presidentinnstilling

NFFs valgkomite har fått inn flere nye forslag på fotballpresident, men sliter - etter det VG erfarer - med å samles om én kandidat.

Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter et turbulent år for norsk fotball knyttes det stor spenning til det kommende presidentvalget på neste fotballting. Avstemmingen holdes ikke før den niende mars på Lillestrøm, men fortsatt er det høyst uklart hvem valgkomiteen ønsker i en av norsk idretts aller viktigste roller.

Presidentforslag på Espelund og Mollekleiv

Sittende fotballpresident Yngve Hallén ga i høst beskjed om at han gjerne fortsetter i rollen, men allerede for halvannen måned siden kom det frem at Erik Loe var foreslått av breddefotballforeningen som motkandidat.

VG har tidligere skrevet at Kjartan Berland, Bjarne Berntsen, Terje Svendsen og Hans Tore Bjerkaas kan være aktuelle kandidater for presidentvervet i Norges Fotballforbund. Etter det VG vet har valgkomiteen nå mottatt minst to forslag til på motkandidat til Hallén:

Karen Espelund og Sven Mollekleiv.

Begge har tidligere også vært nevnt som mulige presidentkandidater, og er velkjente personer i Fotball-Norge. Mollekleiv har bakgrunn både fra Norges Fotballforbund og Vålerenga, men er mest kjent for sitt engasjement i Røde Kors, hvor han er president.

ERFAREN: Få personer kan matche Karen Espelunds fotballerfaring. Foto: Jørgen Braastad/VG.

Karen Espelund er fylkesdirektør for kultur og kommunikasjon i Sør-Trøndelag fylkeskommune, men mest kjent for sine mange fotballverv. Hun satt ti år som generalsekretær i NFF, og har også verv både i UEFA og FIFA.

Etter det VG erfarer sliter imidlertid valgkomiteen, som består av Marianne Brynildsen, Richard Jansen, Einar Schultz, Monica Harsvik Smith Tønnesen, Arild Braathen og Torleif Sandvik, med å enes om én kandidat.

Intern uenighet

Valgkomiteen har hatt en rekke møter i høst og vinter, intervjuet en rekke, mulige kandidater, men har likevel ikke klart å enes om en felles innstilling. Senest i går kveld var det møte i valgkomiteen, men selv om det har vært et uttalt mål å komme med en innstilling i løpet av desember, er man fortsatt ikke blitt enige.

Valgkomiteen har i utgangspunktet fire muligheter:

1. Innstille på gjenvalg for Yngve Hallén.
2. Innstille på en annen kandidat.
3. Utsette innstillingen.
4. Komme med en delt innstilling.

Etter hva VG forstår er det siste alternativet det som per i dag er det mest sannsynlige, i og med at man fortsatt ikke har klart å bli enige.

- Noe arbeid gjenstår

VG har en rekke ganger i dag forsøkt å få en kommentar fra valgkomiteens leder, Marianne Brynhildsen. Hun har kun sendt en kort sms:

«Valgkomiteen har som mål å legge fram sin innstilling i desember. Det er fortsatt noe arbeid som gjenstår, bla representanter til utvalg og komiteer.»

VG har også vært i kontakt med Arild Braathen, Richard Jansen, Einar Schultz, Monica Harsvik Smith Tønnesen og Torleif Sandvik. Ingen ønsker å kommentere valgkomiteens arbeid, og henviser til valgkomiteens leder, Marianne Brynildsen.

Foreløpig har det ikke vært noen som offisielt har sagt at de ønsker å stille som motkandidat til Yngve Hallén.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder