FAVORITT? Sportssjef Erik Hoftun (til venstre) mener trener Per Joar Hansen vil sette mye mer preg på RBKs måte å spille fotball på, i sin andre sesong med klubben. Foto: Scanpix

Hoftun sikker på RBK-fremgang

- De er favoritter - i januar, mener SIFs Jostein Flo

Erik Hoftun (44) er sikker i sin sak: Rosenborg blir bedre enn i 2013 - da laget tok sølv i både serie og cup. Det er i så fall dårlig nytt for konkurrentene.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Strømsgodset har mistet spillere. Molde har mistet treneren, et helt støtteapparat - og spillere. Rosenborgs sportssjef innrømmer at situasjonen er lys for hans klubb akkurat nå.

Favoritt

- For første gang siden jeg ble ansatt som sportssjef så har Rosenborg beholdt nesten alle spillerne fra en sesong til en annen, sier Erik Hoftun til VG.

- Rosenborg er favoritt - nå. Men heldigvis deles det ikke ut gull i januar, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo (49) - og gliser godt.

- Jeg har lyst til å slenge fram Brann som en favoritt. Vi, Strømsgodset og Rosenborg kommer til å være der oppe. Men norsk fotball trenger både Brann og Vålerenga i toppen også. Og jeg har tro på Brann, sier Molde-veteran Magne Hoseth (33).

Mange borte

Både RBK, Strømsgodset og Molde, fjorårets tre store lag, er for tiden på La Manga og spiller Copa del Sol. Hvordan ser de på situasjonen, to måneder før seriestart?

Fakta først:
Strømsgodset har solgt to av gullguttene fra 2013, Stefan Johansen og Adama Diomande. Videre er leiekontraktene til Ola Kamara, Abdisalam Ibrahim og Razak Nuhu ute, og ingen av de fortsetter.

Bismarck Boateng fortsetter, i hvert fall fram til sommeren. Han er på lån fra Manchester City. Thomas Sørum er - nesten - som en ny signering, siden han kun spilte seks seriekamper i 2013. Skadene ødela sesongen.

Henter erstattere

SOLGT TO: SIFs sportssjef Jostein Flo. Foto: Helge Mikalsen

- Vi er litt svekket akkurat nå, spesielt i midtbaneleddet. Men det er lenge til seriestart, vi har mange gode unggutter, og vi kommer trolig til å supplere stallen med både en forsvarer, et par midtbanespillere og en spiss. Det er planen, sier SIFs sportssjef Jostein Flo.

- Akkurat nå er Rosenborg favoritt. Brann kommer til å bli gode denne sesongen. Men intensjonen vår er at vi skal ha et like sterkt lag som i 2013, sier Flo.

Hva så med RBK?

Fakta: Jon Inge Høiland har meldt overgang til Stabæk, mens Riku Riski er kommet fra Hønefoss. John Chibuike blir trolig solgt, og da kommer en ny spiss.

Kontinuitet

- Det har vært altfor store utskiftninger i Rosenborg de siste årene. Så det viktigste for oss er å stoppe gjennomtrekken. Og det ser det ut til at vi har klart nå. Og derfor er også utgangspunktet vårt langt bedre enn på lenge, sier Hoftun - som innrømmer frustrasjon ved at fire-fem mann forsvant i flere av overgangsvinduene de siste årene.

- RBK var kjent for kontinuitet - lenge. Det var også et suksesskriterie for klubben i sin tid. Og det har manglet totalt de siste årene, sier Hoftun.

Han er sikker på to ting:

- Vi blir bedre enn i 2013. Og Molde får den største utfordringen, med alle endringene som er skjedd. De starter på mange måter på nytt, mener Erik Hoftun.

Livet etter Solskjær

Magne Hoseth er ikke så sikker på akkurat det.

Fakta: Molde har mistet manageren og de to viktigste hjelpetrenerne. I tillegg: Spillerne Jo Inge Berget og Mats Møller Dæhli. Ny sjef er Tor Ole Skullerud.

FORANDRING FRYDER: Moldes Magne Hoseth. Foto: Anders Løvstad

- Forandring kan være bra det. Det kan gi en helt ny giv i spillergruppa. Vi er i hvert fall positive, sier Magne Hoseth.

Han mener at Solskjær og co har lagt et så godt grunnlag for videre suksess, at Molde vil fortsette å vinne.

Vinnerkultur

- De som var i Molde gjennom tre år, de bygde opp en trenings- og vinnerkultur som sitter i spillerne. Den forsvinner ikke. Og den nye ledelsen har den samme fotballfilosofien, mener Hoseth.

Han tror Brann får en god sesong.

- Det hadde vært moro. Jeg har lyst til å si at de er favoritter, sier Magne Hoseth.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder