BEST AV DE BESTE: Jone Samuelsen spilte seg i dag til en sekser på VG-børsen. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Ble Årets spiller på VG-børsen: Samuelsen: - Hadde regnet med at Ødegaard skulle cruise inn den tittelen

MOLDE/TRONDHEIM/OSLO (VG) I aller siste serierunde tok Jone Samuelsen (30) innersvingen på Martin Ødegaard (15) og ble Årets spiller på VG-børsen 2014.

Artikkelen er over fem år gammel

- Det er helt fantastisk å bli kåret til årets spiller. Det er en stor prestasjon, føler jeg. Men jeg hadde regnet med at Martin Ødegaard skulle cruise inn den tittelen, sier Jone Samuelsen til VG.

Samuelsen gjorde sine saker vel i siste serierunde mot Molde, og endte til slutt med et snitt på 6,04. Odd-spilleren ble dermed den eneste spilleren til å passere sekser i snitt på årets børs.

Nærmest kom Martin Ødegaard, som i dag var i aksjon mot Rosenborg på Lerkendal. 15-åringen kom inn som innbytter, men greide ikke å overbevise - til slutt fikk unggutten en treer av VGs journalist på stadion.

Det holdt ikke til å vinne superduellen mot Samuelsen - Ødegaard endte på 5,89 i snitt.

VG-børsen: Se Samuelsens statistikk

Sølvet glapp

Samuelsen debuterte i Tippeligaen som 19-åringen, den gangen med et børssnitt på 5,14. Denne sesongen har 30-åringen briljert for Odd, med ni mål og åtte målgivende på i alt 28 kamper.

Han er den første spilleren siden 2003 over 30 år til å ta tittelen som Årets spiller. Den gangen toppet Ørjan Berg børsen etter endt sesong.

Men til tross for en sekser på børsen og en god kamp - Samuelsen greide ikke å forhindre at Odd endte på tredjeplass på årets tabell, mens Rosenborg kapret andreplassen.

- Er tittelen en trøst når sølvet glapp?

- Jeg har ikke så lyst til å snakke om at sølvet raknet. Totalt sett har vi gjort en kjempesesong til å være en så liten klubb. At vi skal konkurrere mot Molde og Rosenborg er fantastisk, sier Samuelsen.

Han er 30 år og tror ikke utmerkelsen fra VG hjelper han til en karriere i utlandet.

- Jeg burde vel fått denne prisen da jeg var 25 år. Nå blir jeg i Odd. I hvert fall i to år til.

Vraket fra start

Godset-trener David Nielsen valgte å vrake Ødegaard fra startoppstillingen mot Rosenborg i dag.

15-åringen slapp likevel inn i det 57. minutt - hårfint innenfor marginen for å få en halvtimes spill.

Reglene for å komme med på VG-børsen tilsier at en spiller må ha vært på banen i minst 30 minutter i 60 prosent av kampene. For å komme innenfor denne grensen trengte 15-åringen en halvtime på Lerkendal-gresset i kveld.

Det fikk han, og dermed kunne han ta opp kampen med Jone Samuelsen om å bli Årets spiller.

Selv om Ødegaard ikke har vært inne på selve børsen, regnes det likevel ut et snitt for alle spillere i Tippeligaen. På denne tabellen har 15-åringen fram til dagens kamp stått med et snitt på 6,06, altså hårfint foran Samuelsen. Dagens treer sendte ham likevel nedover på listen.

PS! Ødegaard droppet å snakke med pressen etter kampslutt på Lerkendal. Til tross for at han var småskadet, bekrefter Godset-trener David Nielsen overfor VG at 15-åringen er i god nok form til å kunne spille når Norge møter Estland førstkommende onsdag.

VG oppdaterer saken

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder