BØY OG TØY: Brede Hangeland tok det rolig på landslagets trening i Praha mandag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Hangeland: - Mye som har skjedd bak kulissene

Landslagskapteinen om nedturen i Fulham, skadene og Magaths nye regime

PRAHA (VG) Hjernerystelsen Brede Hangeland (32) pådro seg mot Chelsea i helgen er ikke den eneste smellen han har opplevd i Fulham de siste syv månedene. - En tung sesong, beskriver landslagskapteinen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Han friskmelder seg selv til det som isåfall blir hans 90. landskamp mot Tsjekkia i Praha onsdag kveld (om legen gir klarsignal).

- Jeg vet ikke om det var en hjernerystelse, men det var en skikkelig knock-out. Tatt i betraktning at det var en bra trøkk, så synes jeg det har gått fint. Jeg håper det skal gå fint å være aktuell til kampen, sier forsvarsklippen når han holder et lite pressehoff noen timer etter landslagets ankomst til den tsjekkiske hovedstaden.

Satt for seg selv

Mens landslagssjef Per-Mathias Høgmo drillet spillplan med offensive backer på treningsarenaen Rosického i Praha, satt landslagskapteinen for seg selv på sidelinjen og gjorde små tøyeøvelser. For første gang i karrieren har 32-åringen vært gjennom en sesong med lange avbrekk. Og en sportslig storm i London-klubben Fulham, som prøver sesongens tredje manager i den tyske profilen Felix Magath i håp om å berge Premier League-plassen.

NY FULHAM-SJEF: Felix Magath. Foto: PA

- Det har vært mye helserelatert og andre ting. Jeg kunne skrevet bok om denne sesongen her. Men slik er fotballen, sier Brede Hangeland - og kaller det en «minneverdig sesong med negativt fortegn».

- Jeg har vært heldig som ikke har vært skadet eller operert på 12 år. Det måtte vel komme før eller senere. Håper det blir med det og at jeg er skadefri resten av sesongen, fortsetter Norges beste fotballspiller de siste sesongene, som ikke har spilt for Høgmos Norge siden debutkampen mot Slovenia (0-3) i oktober.

To sparket

Etter at to nederlendere - Martin Jol og hans etterkommer Rene Meulensteen - begge har fått sparken som Fulham-manager i løpet av sesongen, har klubbledelsen spilt sitt trolig siste kort: Tyske Felix Magath med sin brede Bundesligabakgrunn fra blant annet Bayern München, Wolfsburg og Schalke.

- Det er mye som har skjedd bak kulissene som jeg ikke vil gå inn på. Når vi har hatt tre trenere på én sesong, har det ikke vært spesielt stabilt, beskriver midtstopperen, også kaptein i klubblaget.

Magath fra Tyskland har innført en ny hverdag i England.

- Han er en tøff trener. Rimelig bestemt. Det har vært stor forandring fra hva man er vant med i en engelsk klubb. Om det virker, er det greit, sier Hangeland til VG.

- Hva er endringene?

- Vi trener en god del hardere, trener mer og har mindre fri. Mer tysk disiplin - som i regler, småting, det å være forberedt til kamp, forteller Brede Hangeland, som etter landskampen onsdag kommer rett hjem til et nøkkelopppgjør i Premier League. Da er «Little Norway», nedrykksrival Cardiff motstander.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool17161042142849
2Leicester City17123240112939
3Manchester City17112447192835
4Chelsea179263125629
5Tottenham Hotspur177553224826
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder