I TYRKIA: Trond Sollied har ikke tenkt på å flytte hjem til Norge. Her fra lørdagens nederlag for Fenerbahce i Istanbul. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG
I TYRKIA: Trond Sollied har ikke tenkt på å flytte hjem til Norge. Her fra lørdagens nederlag for Fenerbahce i Istanbul. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG

Sollied om egen livsstil: - Skal søke som prest

Treneren har ikke tenkt på landslagsjobben

FOTBALL

Trives med livet i Tyrkia

ISTANBUL (VG) Trond Sollied (54) har ikke ofret en tanke at Norge skal ansette en ny landslagssjef, men tror ikke hans egen livsstil gjør ham uaktuell.

  • Jon Martin Henriksen
Publisert:

I 2003 sa Sollied at tidspunktet ikke var riktig for å dra hjem. I 2008 var han han villig til å prate med Norges Fotballforbund om jobben som landslagssjef.

Les også: Kuyt til Sollied: - Lykke til!

- Jeg har vært i et par intervjuer, men det er jo ikke sikkert at jeg har sagt ja - eller kanskje jeg har sagt at det ikke er aktuelt. Det kan også være. Gjennom årenes løp sier du mye mer nei enn du sier ja, sier Sollied noe kryptisk da VG treffer ham i tyrkiske Istanbul.

Langt unna

Selv hevder trenernomaden at han ikke har brukt en eneste kalori at NFF er på leting etter Egil Olsens erstatter.

- Norge er litt langt unna. Det har aldri vært sånn at jeg har gått og tenkt på landslagsjobben. Jeg har alltid stilt opp hvis noen vil snakke med meg, så det er ikke noe problem. Jeg snakker med så mye folk at det er ikke noe problem. Det er bare til å lage avtale.

- Mener du selv at du - med din CV - bør være en kandidat?

- Da må du finne CV-ene som kan konkurrere.

- Men hvis vi skal ha en norsk landslagssjef da?

- Ja, men det trenger ikke å være en norsk landslagstrener. Det vet jeg ikke noe om, så for meg¿ Vi kan snakke hvis noen vil snakke, men jeg kan ikke love noe.

- Så du kan ende opp med å si nei hvis du skulle få et tilbud?

- Ja, selvfølgelig.

- Er det en drøm å bli landslagssjef?

- Det er ingen drøm. Jeg har aldri hatt det som drøm. Jeg er ingen drømmer. Jeg er veldig filosofisk, men ingen drømmer.

- Forrige gang Norge skulle ansette en landslagssjef uttalte Mini at din livsstil ikke er forenlig med å være landslagssjef. Er den forenlig?

- Jeg regner med det. Jeg skal søke som prest, jeg. Så får vi se, svarer Sollied.

Fem land

54-åringen har i over ti år trent klubber i fem ulike land utenfor Norge. Han sier at han ikke vet om han noen gang kommer til å flytte hjem. I første omgang fokuserer han på jobben i Elazigspor, som han undertegnet en toårsavtale med i sommer.

- Tyrkia har vært fantastisk så langt. Vi er enige om at dette er et prosjekt og vi vet aldri hvor lenge vi blir, sier Sollied, som ikke tok med seg familien på flyttelasset.

Ifølge ham selv har han utviklet seg av å være i Belgia, Nederland, Saudi-Arabia, Hellas og Tyrkia.

- Du blir påvirket av stadig nye folk rundt deg og kultur. Selvfølgelig endres jeg, men jeg føler at jeg blir en bedre og bedre trener.

Må ha tolk

Nå er han ansvarlig for en spillergruppe han knapt kan kommunisere med uten tolk.

- Det er en veldig spesiell kultur. Du må tilpasse deg til alt, og et er også en god trening for meg. Språket vil jeg neppe aldri lære meg heller, men det er også en kunst å lage et team i teamet. Det blir bedre dag for dag, og jeg tror vi har funnet en god kjemi.

- Vi tar tiden vi trenger og prøver å gjøre så godt vi kan, så får vi se. Vi må ikke vinne serien og har ikke presset på oss som for eksempel Fenerbahce. Vi har en helt annen inngangsvinkel.

Sollied har ingen tanker om hvor langvarig Tyrkia-eventyret blir.

- Nå er det her og nå. Hvis jeg ikke er fornøyd er det så enkelt at jeg pakker kofferten og reiser hjem.

Her kan du lese mer om