TAR BØLGEN FOR FAGERMO: Jone Samuelsen mener kranglingen mellom Odd- og Molde-leiren bare er sjarmerende. Her er landslagsspilleren sammen med trener Dag-Eilev Fagermo etter 5-1-seieren over Aalesund i 2013. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB scanpix

Molde - Odd i serieåpningen: Spillerne liker krangelen mellom Fagermo og Skullerud

Mener Tippeligaen trenger flere profiler som slenger med leppa

Spillerne i Odd og Molde synes bare det er morsomt at
Dag-Eilev Fagermo og Tor Ole Skullerud til stadighet krangler.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Om seks dager smeller det på banen når fjorårets cupfinalister serieåpner i Molde. Landslagsspillerne Vegard Forren, Ørjan Nyland og Jone Samuelsen gliser godt over at den verbale duellen mellom trenerne har pågått jevnlig det siste året.

Synes krangelen er sjarmerende

- De to kjører på. Det er litt av sjarmen, synes nå jeg. Noen ganger går de litt langt, men vi ler godt av det. Det har aldri tatt fokuset bort fra det som skjer på banen, og det er det viktigste, sier Jone Samuelsen.

Årets spiller på VG-børsen i 2014 hadde et godt innhopp mot Kroatia, nå regner han med at det kan bli en interessant oppkjøring til seriestarten 7. april.

I fjor leverte Fagermo flere verbale ørefiker til «kjøpeklubben» Molde. Det startet etter 2-1-seieren i Skien. Fagermo sa til VG at «bareoljefondet er større enn lommeboken til Molde». En irritert Skullerud svarte med å ta en prat med trenerkollegaen i korridorene på Skagerak Arena.

Utover i sesongen fortsatte den verbale skyggeboksingen mellom Odd og Molde. Det kulminerte med at Tommy Høiland la ut følgende Twitter-melding etter cupfinalen:

«Hva sier du nå, Dag Eilev Tapermo?:)»

Gir serieåpningen en ekstra spiss

I februar ringte Tor Ole Skullerud til Fagermo etter at Odd-treneren åpent hadde kritisert Fredrik Semb Berge for å ha valgt Molde. Skullerud var forbannet på uttalelsene, og det endte med en opphetet samtale som ikke endte i fred og fordragelighet.

At de to klubbene møtes tirsdag 7. april gir seriepremieren bare en ekstra spiss, mener spillerne.

- Det er en fin start på året. Det blir litt morsomt for oss som er involvert i dette i en birolle. Det er egentlig bare kjekt, sier landslagskeeper Ørjan Nyland.

- Må ha noen som slenger med leppa

Vegard Forren skulle ønske at flere i norsk fotball hadde skapt engasjement og debatt med friske uttalelser.

IKKE BESTEVENNER: Tor Ole Skullerud og Dag-Eilev Fagermo i forbindelse med fjorårets serieavslutning i Molde. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

- Vi er ganske rolige her i Norge sammenlignet med utlandet, men vi må ha noen som slenger med leppa. Kjetil Rekdal og Dag-Eilev Fagermo er mine favoritt-trenere i Tippeligaen bortsett fra vår egen Tor Ole Skullerud. Det blusser opp når noen åpner kjeften litt slik Fagermo og Rekdal gjør. Personlig synes jeg det er nødvendig og artig. Godt lesestoff er det også, sier Vegard Forren.

De får støtte av fjorårets Odd-keeper André Hansen – som nå spiller for Rosenborg

- Jeg synes det er helt perfekt at de liker å si klart fra hva de mener i media. Jeg tror norsk fotball bare har godt av at noen tråkker til litt. Noen mener det kanskje har vært mangel på spillerprofiler. Da er det vel ikke noe problem at trenerne tar litt av støyten, sier André Hansen.

PS! Flere skandinaviske klubber viste interesse for Jone Samuelsen etter det suksessrike fjoråret, men 30-åringen ønsket heller å bli i Skien. Nå har han skrevet kontrakt med Odd ut 2019-sesongen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder