REDDET: Oleksander Sjovkovskij reddet to av sveitsernes tre straffespark. Foto: EPA

«SHOWkovskij» avgjorde straffedrama

KÖLN (VG Nett) (Sveits-Ukraina 0-3 etter straffespark) Sveits klarte det kunststykket å bomme på tre av tre straffer og ble med det slått ut av Ukraina og keeperhelten Oleksander Sjovkovskij.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

VG Nett live:Referat og bilder!

Etter 120 minutters spill uten scoring måtte det straffespark til for å avgjøre åttedelsfinalen i Köln. Den ble dessverre nesten like lite spennende som resten av kampen.

Det startet riktignok dramatisk da Andrej Sjevtsjenko misset det første straffesparket.

Sveits-keeper Pascal Zuberbühler reddet det svake skuddet fra Ukraina-stjernen som også feilet på straffe for Milan mot Liverpool i Champions League-finalen for litt over et år siden.
Den gang endte det med tap, men mandag kveld slapp 29-åringen med skrekken.

- Det er en fantastisk for oss og for hele nasjonen. Vi stanget mot veggen lenge, men det ble en lykkelig slutt, sa en lettet Sjevtsjenko.

To redninger

For Sveitserne klarte ikke å utnytte den elendige Ukraina-starten i straffesparkkonkurransen. En tydelig nervøs Marco Streller fulgte opp med et enda svakere skudd enn det Sjevtsenko sendte av gårde. Sjovkovskij reddet enkelt det slappe forsøket.

Deretter scoret Artem Milevskiy for Ukraina før Tranquillo Barnetta skjøt i tverrliggeren og Sergej Rebrov økte til 2-0.

Sjovkovskij vartet opp med en ny redning på forsøket fra Ricardo Cabanas og Oleg Gusev fikk æren av å avgjøre kampen da han sikkert satte inn den avgjørende straffen.

Dermed skal Ukraina møte Italia i kvartfinalen.

- Vi hadde muligheten i løpet av ordinær tid og ekstraomgangene, men vi lyktes ikke. Fra 11-meteren var vi heldigere. Det var russisk rullet, sa Ukrainas trener Oleg Blokhin.

Kjedelig oppgjør

Selve kampen ble en stusselig affære med et par avslutninger i treverket som høydepunkt.

Etter 21 minutter headet Andrej Sjevtsjenko via bakken og i tverrliggeren. Tre minutter senere sendte Alexander Frei av gårde et frispark fra langt hold som traff tverrliggeren helt borte ved krysset til høyre for Sjovkovskij i Ukraina-målet.

Ukrainas Andriy Gusin var nær scoring et kvarter før ordinær tid var over, men headingen etter en corner gikk noen få millimeter utenfor.

Marco Streller fikk den største sjansen i ekstraomgangene da han skulle avslutte fra ti meters hold, men ble taklet i siste liten av Gusin. Taklingen var i tøffeste laget, men dommer Benito Archundia fra Mexico lot det passere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder