KLAR FOR PSG-KAMP: Lionel Messi, her på trening i Barcelona før onsdagens Champions League-kamp mot PSG. Foto: Lluis Gene AFP

Messi-grepet som kan redde Barcelona

Her er onsdagens oddstips

Barcelona står overfor en «umulig» oppgave mot PSG. Men Lionel Messis (29) nye rolle gir klubben et ørlite håp.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det har aldri skjedd, på drøye 60 år med europeisk klubbfotball, at et lag har gått videre etter å ha tapt 4-0 i den første av to utslagskamper, slik Barcelona gjorde mot PSG for tre uker siden.

Besøk vår oddstipsside Tipster her.

Pariserne valset over Barcelona på Parc des Princes, der en usynlig Lionel Messi mottok mye kritikk for sin uvanlig svake prestasjon.

Etter stortapet har Barcelona-trener Luis Enrique kunngjort at han er ferdig i klubben ved sesongslutt. Men det betyr ikke at han har gitt opp. Treneren står nemlig bak en omposisjonering av Messi som gir laget og fansen håp før onsdagens returkamp på Camp Nou.

Les mer: Dette er de heteste kandidatene til Barcelona-jobben

Messi har nemlig begynt å spille i en sentral playmaker-rolle i en 3-4-3-formasjon, skriver avisen Marca. Den argentinske ballkunstneren har stort sett spilt høyrekant i en 4-3-3-formasjon, men nå bekler han den fremste spissen i en diamantformet midtbanefirer, mens Rafinha Alcântara har inntatt høyrekanten.

«Han har nå fått enda mer kreativ frihet. Han kan fortsatt bevege seg ut mot sin foretrukne høyreside, men har også kunnet gå mot venstrekanten», skriver Marca.

Les også: Messi slaktes etter ydmykelsen i Paris

VG har tatt en titt på Barcelonas siste kamper og kan konstatere at formasjonsendringen skjedde i bortekampen mot Atlético Madrid, som endte med 2-1-seier til Barcelona etter et sent vinnermål av Messi.

I de to kampene siden seieren mot Atlético har Barcelona fortsatt i samme 3-4-3-formasjon. Det har resultert i to nye seirer: 6-1 over Sporting Gijón og 5-0 over Celta Vigo. 11 mål for, bare ett imot, der altså, og Lionel Messi har notert seg for tre mål og tre målgivende pasninger.

Lest denne? Full forvirring rundt Messi-fremtid

Håpet er selvsagt tynt, for PSG er på et helt annet nivå enn Sporting Gijón og Celta Vigo, men er det noen som kan skape et slikt mirakel, så er det kanskje Messi. Argentineren har scoret 38 mål og levert 13 målgivende pasninger på bare 37 kamper denne sesongen, og har med det vært direkte involvert i 42 prosent av Barcelonas scoringer.

Vi tror ikke at det holder til avansement, men tipper at Messi kommer til å score i returkampen mot PSG. Franskmennene har god grunn til å frykte den femdoble Ballon d'Or-vinneren trolig er meget revansjelysten etter kritikken han ble utsatt for etter ydmykelsen i Paris.

Vi spiller dermed Messi-scoring til 1,65 i odds. Kampen går på Viasat Fotball. Spillestopp er klokken 20.40.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder