Slakter forsvaret etter høydramatisk målfest mellom City og Monaco

(Manchester City - Monaco 5-3) Radamel Falcao (31) var tilbake i England og så ut til å gjøre livet surt for City, men de lyseblå snudde den magiske fotballkampen. Nå får begge lag kritikk for svakt forsvarsspill.

Artikkelen er over tre år gammel

– Det er selvfølgelig mange plusser etter denne kampen, men samtidig var det masse individuelle og kollektive feil. Det var mye dårlig forsvarsspill. Det er kult for oss å se på, men jeg tviler på at dette er veien å gå for å komme til finalen, sa Viasat-ekspert Morten Langli.

Les også: Dette er historien til City-Jesus

Pep: – En nytelse

– Det var vanskelig å ligge under, men vi gjorde en god jobb. Vi fikk til å spille vår fotball, holdt oss til det, og til slutt ga det oss seieren. Men vi må bli bedre i forsvar også, sa Raheem Sterling.

– Det skjedde mange ting, så det var en nytelse for de som kom på stadion, og uten tvil for de som så kampen hjemmefra. Monaco bekreftet i kveld at de er et veldig godt lag. Det er umulig å spille bra i 90 minutter, særlig når vi er et lag med lite erfaring på dette nivået, sier Manchester City-manager Pep Guardiola til BeIN Sports.

VIF-spiller: Var nær overgang til Manchester City

Det er noen fotball-kjennere som nok har ment at den franske ligaen ligger på et nivå under engelske Premier League. De fikk noe å gruble på etter tirsdagens elleville kamp mellom to lag som er overlesset med kvalitet, og som ga oss en fotballkamp det vil ta lang tid å fordøye.

Ingrediensene var blant annet åtte mål, straffesituasjoner, fantastiske scoringer, keepertabber og straffebom på et kritisk tidspunkt.

– Dette var en utrolig kamp. Det er stort for fansen å se så godt angrepsspill og åtte mål. Jeg gratulerte mine spillere, men vi gjorde noen defensive feil, og vendepunktet var nok straffemissen da vi kunne tatt ledelsen 3-1, sa Monaco-trener Leonardo Jardím.

Refser engelske klubber

Vi må bare begynne etter 26 minutter da hjemmelaget tok ledelsen: City broderte seg gjennom monegaskerne, Leroy Sané la inn foran mål til Raheem Sterling som sendte de lyseblå i ledelsen.

Men Monaco er tross alt det mestscorende laget i Europa. City-keeper Wilfredo Caballero viste at han er best med hendene selv om han spiller fotball, med et elendig utspill vant gjestene tilbake ballen. Fabinhos innlegg var perfekt til Radamel Falcao, spissen, som måtte dra fra Manchester United og Chelsea med halen mellom beina, stupte inn 1-1 med pannebrasken. Han har nå 28 mål for Monaco i alle turneringer.

– Det viser litt av utålmodigheten til engelske klubber da han var der, han hadde hatt en skade, men de ville at han skulle levere med en gang. Han er en målmaskin når han er frisk, men må få tid til å bygge seg opp, sa Rune Bratseth i Viasats studio.

Husker du?: Vrakgodset som ble effektive spisser

TILBAKE I ENGLAND: Radamel Falcao herjet med Manchester City. Foto: Dave Thompson AP

Så fikk vi en av mange kontroversielle situasjoner: Sergio Agüero rundet keeper og gikk i bakken. Men kanskje falt han litt for lett? Det mente i hvert fall dommeren som ga ham gult kort for filming. På sidelinjen sto Guardiola og freste.

18-åringen scoret

Like etterpå sto City og sov da de skulle forsvare et frispark - lynkjappe og 18 år gamle Kylian Mbappe kom alene med Caballero og satte inn 2-1 på rutinert vis.

– Forsvarsspillet til John Stones på det baklengsmålet er meget svakt. Han hang ikke med, sa Bratseth.

HODEBRY: Pep Guardiola så ikke fornøyd ut underveis. Foto: Oli Scarff AFP

Straffe, keepertabbe og volleyscoring

Det ble ikke mindre dramatisk etter sidebytte, men etter hvert mer oppløftende for City-fansen. For først fikk Monaco straffespark da Nicolas Otamendi taklet Falcao, men colombianeren klarte ikke å overliste Caballero fra krittmerket.

I stedet for 1-3 kom City på farten. Agüero ble spilt fri i bakrommet og klemte til, skuddet gikk rett på Subasic som på merkelig vis klarte å rote ballen i mål. En enorm keepertabbe!

Han trengte ikke å deppe lenge. City sendte opp masse folk, og da slo gjestene til på nok en kontring. Fabelaktige Falcao lurte City-stopper Stones før han lobbet ballen elegant over Caballero og da sto det 3-2 til Monaco. Og ennå var det en halvtime igjen å spille.

Se også: Slik kan Griezman bli Manchester United-spiller

20 minutter før slutt fikk City corner. David Silva sendte ballen rett til Agüero tok i mot og klemte til direkte på volley- 3-3!

MÅLFEST: Sergio Agüero gjorde det han kunne for å bidra til den høydramatiske kampen mot Monaco. Foto: Phil Noble Reuters

Og åtte minutter etterpå fikk de corner på ny. Toure vant duellen i feltet og stusset mot bakerste stolpe, der fikk utskjelte Stones sende City i ledelsen igjen.

City malte på og var best mot slutten, Silva lobbet Agüero alene med keeper, han la inn foran mål til Leroy Sané og da sto det 5-3 til Guardiolas menn.

– Ingen av lagene er gode nok

Det ble også kveldens siste mål.

– Det var dårlig stemning i garderoben. Jeg synes vi spilte en bra kamp, men små tilfeldigheter gjorde at det endte som det gjorde, sa Radamel Falcao til Viasat.

Også i England lovpriset man underholdningsverdien. Forsvarsspillet sto derimot til stryk:

– Man kan ikke slippe inn sånne mål og vinne Champions League, men det er slik de spiller. Ingen av lagene er gode nok defensivt, sa BBC-ekspert Chris Waddle.

Har du lest denne? Derfor er Bravo Premier Leagues svakeste keeper

PS! Det ble også målfest i den andre åttedelsfinalen tirsdag. Atletico Madrid kunne juble for et strålende utgangspunkt med 4-2-seier borte mot Leverkusen. Se høydepunktene her:

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder