VELKJENT JUBEL: Ole Gunnar Solskjær fikk mye å juble for som Molde-trener. Her er han over middels fornøyd etter straffekonk-seier mot Lillestrøm i semifinalen i cupen 2013. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Supporterleder ønsker Solskjær velkommen

... og håper han blir i mange år

Molde-direktøren: – Ingen kommentar

Spillerne ikke spurt i trenerjakten

Tornekrattet-leder Svein Erik Jenset innrømmer at Ole Gunnar Solskjær (42) er en het kandiat blant fansen som ny Molde-trener.

Jørund Wessel Carlsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Vi er ikke negative til Solskjær, nei. Med så mange medlemmer har du omtrent like mange trenerønsker, men det er ikke akkurat negativt hvis Solskjær kommer til Molde og blir her i tre-fire-fem år, sier Jenset til VG.

Etter at Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen fikk sparken torsdag forrige uke har Erling Moe hatt ansvaret for Molde. Når Molde møter Viking i kvartfinalen i cupen i kveld er det Moe som styrer Molde-skuta på veien mot sitt tredje cupgull på rad.

Sett denne?Skullerud til VG: – Jeg fortjente ikke sette

– Klar når den er klar

Inntil videre har Erling Moe ansvaret, men Molde har jobbet med en langsiktig løsning i lang tid.

– Den er klar når den er klar, sier administrerende direktør i Molde FK Tarje Nordstrand Jacobsen til VG.

– Har dere vært i samtaler med Solskjær om jobben?

– Ingen ytterligere kommentar til trenerspørsmål utover at det er klart når det er klart.

Solskjær, Bradley og Riddersholm

Tarje Nordstrand Jacobsen gir ingen tidsfrist, men i Tornekrattet håper de ny hovedtrener snart er på plass. Trenerspørsmålet er et brennhett tema i supporterklubben, og leder Jenset ønsker Solskjær hjertelig velkommen tilbake.

Les også:Wiggen: – Ingenting som overrasker meg i den bransjen her

SUPPORTERLEDER: Svein Erik Jenset i Tornekrattet. Foto:Espen A. Istad,STUDIO ISTAD

– Det har vært veldig mye snakk om Solskjær i supporterklubben. Bob Bradley har også vært oppe, men de aller fleste tviler på at det er mulig. Min personlige favoritt er Glen Riddersholm, forteller Jenset.

Riddersholm ledet FC Midtjylland til seriegull sist sesong, men sa opp sin stilling i slutten av juni da Midtjylland mistet store deler av trenerteamet.

Spillerne ikke spurt

Moldes Mattias Moström sier til VG at spillerne ikke er spurt i jakten på ny trener. Han mener det ikke ligger noen problematikk i det.

– Vi er proffe, og klubben har god kontroll på dette. Vi forholder oss til Erling og konsentrerer oss om de viktige kampene fremover, sier Moström.

Les også:Skullerud: Derfor forlater jeg Molde

– Alle vil vite hvem som skal trene Molde de neste årene, og det tror jeg klubben synes er viktig, legger han til.

Etter trenersparkingen ledet Erling Moe Molde til ett poeng borte mot Odd søndag, men supporterleder Jenset mener det haster å få en hovedtrener klar på Aker stadion.

– Det viktigste er at det avklares relativt raskt, så vi kan planlegge neste sesong. Det er flere spillere på utgående kontrakt. På en måte har vi ikke tidspress, for de fleste har tiltro til Erling Moe og Daniel Beg Hestad. Men vi kan ikke hente inn nye spillere når vi ikke vet hvem som trener laget, forklarer Jenset.Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder