ETTERTRAKTET: Her følger Bob Bradley med på Moldes Martin Linnes i gårsdagens kamp, som Stabæk vant 1-0. Nå håper Molde å hente Bradley. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Stabæks suksesstrener har fått tilbud fra Molde: Supporterlederen: - Verre å miste Bradley til en norsk klubb

«Hadde ikke vært i Stabæk hvis han ble drevet av penger»

Stabæk-supporterne har ikke mistet håpet om å beholde Bob Bradley (57) i klubben, men synes det er verre hvis han går til Molde enn til en klubb utenfor Norge.

  • Hege Dancke Stølan
  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

VG skrev tidligere i dag at Bob Bradley er sterkt ønsket i Molde, og at Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten personlig har møtt Bob Bradley i håp om å få amerikaneren til Molde neste sesong.

LES OGSÅ: Bradley har fått tilbud om å bli Molde-trener

Bob Bradley har vært en stor suksess i Stabæk, som nå ligger på en andreplass i Tippeligaen, men med utgående kontrakt har han vært linket til flere andre klubber, både i Norge og i utlandet.

– Vi får se

Selv ønsker han ikke å snakke så mye om hva som skjer etter sesongen:
– Vi får se. Du vet ikke hva som skjer, for dette er fotball. Du hører rykter at noen er interessert, men du vet ikke hvor seriøst det er, sa Bradley til VG etter gårsdagens kamp mellom Stabæk og nettopp Molde.

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen legger ikke skjul på at han håper treneren blir i Bærums-klubben.

– Vi holder på å forhandle for å se om vi kan komme i mål eller nærme oss. Nå er det intensivt. I løpet av et par uker bør vi ha avklart det. Vi har gitt Bob tilbud en stund, så jeg håper han blir, sier han til VG.

LES OGSÅ: Stabæk-Bradley har faren som ledestjerne

Evig optimist

Også Stabæk Support, ved leder Maria Meidell Borgersen, håper den amerikanske treneren ønsker å bli i klubben.

VIL BEHOLDE BRADLEY: Maria Meidell Borgersen i Stabæk Support håper Bob Bradley velger å skrive en ny kontrakt med Stabæk. Foto: privat ,

– Jeg er evig optimist. Stabæk Support håper han blir, og det har vi gitt klart uttrykk for. Bob er en veldig dedikert trener og en stor mann. Han er veldig godt likt i klubben, ikke bare blant spillerne, men også hos supporterne. Vi har jo lenge hørt og lest at blant andre Molde ønsker å hente ham, men vi venter til noe er skrevet svart på hvitt, sier hun til VG.

Hun legger ikke skjul på at hun synes det er verre hvis de mister Bradley til en annen norsk klubb, for eksempel Molde, enn om han går til en klubb i utlandet.

– Ja, jeg synes det. Det er trist hvis han velger en konkurrent som også ligger i toppen i Norge. Hvis han går til en annen klubb håper jeg han går til en klubb hvor han får utfordret seg selv, og utviklet seg. Det tror jeg ikke han får i en annen Tippeliga-klubb.

LES OGSÅ:
Bob Bradley rangert som en av verdens beste trenere

Etter det VG kjenner til skal Bradley ha fått et lukrativt tilbud om å overta fjorårets serie- og cupmester. I et møte med de rike onklene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten skal han ha blitt forespeilet gode rammebetingelser både med tanke på egen lønn og mulige spillerinvesteringer.

– Molde kan sikkert slenge de pengene de vil på bordet. Vi må strekke oss etter beste evne ut fra hvilke økonomiske muligheter vi har, sier Stabæks sportslige leder Inge André Olsen.

– Bob hadde ikke vært i Stabæk hvis han ble drevet av penger. Stabæk har en lang og ekte tradisjon, drevet av familiefølelse. Bob motiveres nok av å ta Stabæk ut i Europa. Europaspill og gull i 2016 er en bra motivasjon, sier Meidell Borgersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder