Klubbens styreleder innrømmer Sollied-prat - men sår tvil om klubbens interesse for trenerveteranen

MOT FAST JOBB? Kåre Ingebrigtsen avsluttet fotballåret 2014 med å lede Rosenborg til 4-1-seier over Strømsgodset og dermed annenplass i årets Tippeliga. Nå virker det meste som at han fortsetter som RBK-trener også neste sesong. Foto:Ned Alley,NTB scanpix

RBK-sjefen: Dere blir ikke overrasket over trenerenTRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Strømsgodset 4-1) Alt tyder på at Rosenborg har bestemt seg for hvem som blir ny trener. - Dere blir ikke overrasket, sier styreleder Ivar Koteng.

  • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over fem år gammel

Rosenborgs øverste «myndighetsmann» møtte mediene etter at klubben fikk utdelt sølvmedaljene etter til slutt komfortable 4-1 over Strømsgodset. Der var arbeidsløse Trond Sollied til stede, mannen som trente Rosenborg i 1998 og hadde flere sesonger som assistent under Nils Arne Eggen.

- Jeg har snakket med ham (Sollied), sier Koteng foran journalistene i intervjusonen på Lerkendal.

- Er han interessert i jobben?

- Det kan jeg ikke svare på.

- Er dere interessert?

- Det kan jeg heller ikke svare. Men det er vel ikke sånn, egentlig, innrømmer Koteng, et svar som tyder på at Kåre Ingebrigtsen ligger lenger frem i køen.

- Ikke overraskende valg

Men styrelederen dropper å gå i detaljer, selv om han hevder trenerjobben ikke var tema i samtalene med Sollied.

- Hva er det, da?

- Vi har sagt at vi kommer tilbake når det er klart.

- Sier du at Sollied er uaktuell?

- Nei, jeg sier ikke det. Vi skal presentere den treneren som er aktuell, ganske snart, fortsetter Koteng.

- Og det tror jeg ikke blir veldig overraskende, sier styrelederen - noe som igjen kan tyde på at «høstvikaren» Kåre Ingebrigtsen får fast jobb.

Den tidligere spillerprofilen i Rosenborg har ledet klubben til den sjette strake medaljeplasseringen etter at han kom fra jobben som assistenttrener i Viking. 4-1 over Strømsgodset var samtidig klubbens niende seier på de ti siste seriekampene. Det løftet dem forbi Odd på tabellen etter telemarkingenes tap i Molde søndag kveld.

- Når Koteng sier vi ikke bli overrasket, betyr det at du er ny trener?

- Han vet langt mer enn meg. Jeg er fornøyd med jobben jeg har gjort. Hvis Rosenborg velger en annen, så gjør dem det. Det har jeg visst hele tiden, sier Kåre Ingebrigtsen til VG.

Kom på trening

Trond Sollied dukket opp på Rosenborg-trening lørdag, dagen før siste seriekamp. Etter det VG erfarer, skal hans plutselige tilstedeværelse kommet relativt overraskende på klubbens nåværende trenerteam.

- Reagerer du på at Solllied dukket opp på trening lørdag – når trenerspørsmålet i klubben er uavklart?

- Jeg tenker ikke på det og vil ikke kommentere de andre. Jeg trener laget, uansett hvem som kikker på eller ikke, svarer Kåre Ingebrigtsen.

- Er eventuelt Trond Sollied en sjef du kunne vært assistent under?

- Det vil jeg heller ikke kommentere. Men i en Rosenborg-prosess så er det naturlig at de snakker med Trond Sollied. Han har vært her før, han kjenner spillestilen og er en god fotrballtrener. Jeg finner det ikke rart at hans navn dukker opp, sier Kåre Ingebrigtsen til VG.

- Ser du for deg å bli assistent igjen?

- Jeg ser mest for meg å bli banemester, fleiper RBK-treneren.

- Men jeg har ikke tenkt så mye på det. De må ansette hovedtrener først og så får vi se hvem som skal jobbe sammen etter det, sier han.

- Med ni seirer på de ti siste kampene har du vel lagt inn en god søknad?

- Det synes jeg. Derfor står jeg ganske rolig. Jeg er fornøyd med laget, hva vi har gjort og vi tar sølv til slutt, oppsummerer Ingebrigtsen – som påpeker at han har kontrakt med Rosenborg uansett i to år til.

- Tror du at du uansett er i trenerteamet i 2015?

- Det er det ikke noe automatikk i – om jeg er det – eller vil det, sier sølvtreneren.

Sportslig leder og Ingebrigtsens assistenttrener Erik Hoftun bekrefter overfor VG at han har levert en slags innstilling på hvordan han ser for seg veien videre for Trondheims fotballstolthet.

- Styret tar avgjørelsen. Jeg har lagt en plan for hvordan jeg ser for meg Rosenborg skal se ut de neste årene.

- Inngår du i den planen selv?

- Det går mer på hvordan vi skal fremstå som lag, hva slags fotball vi skal spille, og det betyr også en del for hvilken trener det blir, sier Hoftun - som ikke vil svare på om hva han selv for seg å gjøre de neste årene.

- Det er styret som tar den avgjørelsen. Du får ikke noen tanker fra meg, sier Erik Hoftun, som har vært sportssjef i klubben siden 2008.

PS! Da Knut Tørum var på vei ut som Rosenborg-trener høsten 2007, dukket også Trond Sollied opp i Trondheim, noe han hevdet var en privat tur. Den gangen var han også aktuell, men kunne ikke gi et klart nok svar innen RBKs frist. Det endte med at klubben ansatte Erik Hamrén, som tiltrådte stillingen først sommeren etter.

Mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Strømsgodset IF

Flere artikler

  1. Klubben bekrefter 3-årskontrakt på pressekonferanse: Ingebrigtsen: - Jeg er stolt og ydmyk

  2. Hoftun ferdig som sportslig leder i RBK

  3. RBK-Koteng om sparkingen av Ingebrigtsen: - Vi tar en risiko

  4. Erik Hoftun om sjokkbeskjeden: - Jeg trodde han køddet

  5. RBK-spillerne ba ledelsen om å gjeninnsette Ingebrigtsen

  6. Koteng om Søderlund-seansen: – Jeg synes ikke det er greit

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder