Daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening etter avgangen til Solskjær: Tror færre norske trenere vil få sjansen

Teddy Moen: - Gjennomtrekken av managere er voldsom. Det er masse sirkus

Og på Twitter reagerer flere på Solskjærs avgang: - Stopp tullpratet om filosofi

Teddy Moen, leder i Norsk Fotballtrenerforening, tror britiske klubber får med seg at ingen norske trenere har hatt suksess på balløya. Han får støtte av Lars Tjærnås, som kaller det et slag for norsk fotball.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ole Gunnar Solskjær er ikke lenger mannen som lykkes med alt han foretar seg. I dag ble det nemlig klart at han og Cardiff skiller lag.

Det synes Teddy Moen, daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, som Solskjær er medlem av, er trist.

Bakgrunn:Solskjær ferdig i Cardiff.

– Det er trist for Ole Gunnar Solskjær, men dette er en del av den virksomheten han relativt godt betalt har gått inn. Gjennomtrekken blant managere i engelsk Championship er voldsom og en del av det som gjøres strir mot all sunn fornuft. Det er masse sirkus.

– Et bilde på hvor norsk fotball står

Han er imidlertid ikke det eneste norske treneren som har fått det tøft på britisk jord. Samtlige fire norske trenere, Egil Olsen (Wimbledon i 1999/00), Henning Berg (Blackburn i 2012), Ståle Solbakken (Wolves i 2012/13) og Solskjær selv, har sagt farvel med sin klubb på under 365 dager.

Les også:Dårligste Cardiff-manager på 14 år.

– Det er mest beklagelig fordi at færre norske trenere nå vil få sjansen. De engelske klubbene gjør seg opp en mening om norske trenere og det kan gjøre det verre for nordmenn senere.

– Et det en sportslig årsak til at norske trenere ikke lykkes i engelsk fotball?

– Det er kanskje et bilde på hvor norsk fotball står akkurat nå. Vi er bra på veldig mye, men ikke på det som handler om å skape toppspillere og -trenere. Du skal gjerne hatt litt erfaring fra disse klubbene for å lykkes som manager. Det var den erfaringen mange følte at Ole Gunnar hadde etter tiden som spiller i Manchester United.

­– Handler ikke Solskjærs farvel med Cardiff om manglende resultater og ikke ulik filosofi med klubbeier Vincent Tan?

– Resultatene betyr nok mye, men til slutt er det nok en kombinasjon av flere ting. Når man setter seg ned for å diskutere så blir det jo snakk om hvilke veivalg man ønsker å ta. Da kan manageren ha andre meninger enn eier og daglig leder.

– Stopp tullpratet

Selv sier Solskjær at klubben hadde en annen filosofi enn ham, og det får han støtte av fra klubben selv. Det er imidlertid ikke alle som kjøper argumentet om at det er derfor de to partene skiller lag.

– Cardiff sier Solskjær hadde «ulike filosofier». Vær så snill, stopp tullpratet om filosofi. 17.-plassen forteller alt, skriver Martyn Ziegler, seniorreporter i sportsavdelingen til nyhetsbyrået PA, på Twitter.

Han er langt fra den eneste som har uttrykt sin mening om avgangen på det sosiale mediet.

– Solskjær forlater Cardiff før det har gått ni måneder. Det er fortsatt vanskelig å forstå at han tok jobben etter å ha ventet så lenge å den rette muligheten, skriver Oliver Kay, fotballjournalist i The Times.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FERDIG: Ole Gunnar Solskjær er ferdig i klubben. Her er han fra etter en kamp mot Sunderland i Premier League forrige sesong, der laget tapte 4-0. Foto:Ian Macnicolian Macnicol,Afp

– Cardiff bekrefter at Solskjær er ferdig. Trist, men han reiser seg. Et slag for norsk fotball, som trenger alle vi kan få i store ligaer, skriver Lars Tjærnes, som var assistent i Wimbledon under Egil Olsen.

– Med fasit i hånd. Molde ble bedre etter Solskjær dro. Cardiff ble dårligere etter at han kom. Stikk motsatt av hva alle trodde. Rund ball, skriver tidligere TV 2-kommentator Morten Langli på Twitter.

– Greit å kalle en spade for en spade. Ole Gunnar Solskjær har gjort en forferdelig jobb på stort sett alle områder i Cardiff. Fortjent sparken, skriver Frode Lia, redaktør i fotballtidsskriftet Josimar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder