STILLE VED SALEN: Slik så det ut da VGs reporter var utenfor kongressalen etter at bombetrusselen angivelig tikket inn hos FIFA. Foto:Atle Jørstad,VG

Bombetrussel mot FIFA-kongressen

ZÜRICH/OSLO (VG) FIFA har bekreftet at det i formiddag dukket opp en anonym bombetrussle mot kongressalen hvor FIFA-toppene er samlet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det ble mottatt en anonym trussel. I samarbeid med FIFA bestemte politiet seg for å gjennomsøke området i lunsjpausen, sier generalsekretær i FIFA, Jerome Valcke.

Trusselen skal ha tikket inn ved 11-tiden i dag. Da deltakerne på kongressen tok lunsj, gikk politi og brannmenn inn for å gjennomføre søket.

Da VG, som er til stede i Zürich, gikk en runde rundt bygget, møtte vi politimenn som ikke ville si stort. Det var en rolig stemning i området, og lite som tydet på dramatikk.

Det er nå bekreftet at situasjonen er under kontroll, og FIFA-kongressen er i gang igjen.

Les også: Bar-møtet som kan bidra til Blatters fall

Valget

Etter noen kaotiske dager i Sveits, er valgdagen kommet i FIFA. I kveld skal den nye presidenten være klar, og duellen står som kjent mellom Sepp Blatter og Prins Ali av Jordan.

Kongressen startet allerede ved nitiden i dag tidlig, og det er noe usikkerhet rundt når selve valget vil stå. Det er det siste punktet på programmet, og var opprinnelig berammet å skulle skje rundt klokken 18.30.

Blatter er fremdeles favoritt til å vinne valget, til tross for nyheten som slo ned som en bombe på onsdag, da sveitsisk politi gjennomførte en razzia mot FIFAs luksushotell i Zürich, og det ble utstedt arrestordre på ni FIFA-topper.

I kjølvannet av skandalen har flere uttrykt sin støtte til Prins Ali av Jordan, deriblant UEFA. Det vil også si NFF og Norge.

Slik ventes det at stemmene blir fordelt, ifølge NTB:

* Europa (53 stemmer): UEFA-president Michel Platini har uttalt at minst 45 stemmer, deriblant Norges, går til prins Ali.

* Nord- og Sentral-Amerika (35 stemmer): USA og Canada har sagt de skal stemme på prins Ali, men de øvrige landene ventes å stemme på Blatter.

* Afrika (54 stemmer): Blatter har i flere år stått svært sterkt i Afrika. Torsdag bekreftet Afrikas fotballforbund at de støtter sveitseren.

* Asia (46 stemmer): Prins Ali kommer fra Asia, men det betyr ikke at han kommer til å få sterk støtte herfra. Australia, som nylig flyttet over til det asiatiske forbundet, har uttalt at de skal stemme på prinsen fra Jordan.

* Sør-Amerika (10 stemmer): Det er ventet at Blatter får samtlige stemmer herfra.

* Oseania (11 stemmer): I januar lovet alle landene å stemme på Blatter. New Zealand har imidlertid angret, og skal stemme på prins Ali.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder