Sendt av banen - og ut av Champions League

Liverpool-manager Rodgers: Basel fortjente å gå videre

LIVERPOOL (VG) (Liverpool - Basel 1-1) Den elendige Liverpool-sesongen fortsetter. I kveld forsvant Steven Gerrard (34) og lagkameratene ut av Champions League.

Publisert:

Fjorårets serietoer i Premier League måtte slå sveitserne hjemme på Anfield for å gå videre i Chamions League.

Den oppgaven ble for vanskelig for Liverpool.

Manager Brendan Rodgers var selvsagt langt nede på pressekonferansen etterpå.

- Selvsagt veldig skuffet. Vi fortjente å være med etter en fantastisk sesong i fjor. Men vi var ikke gode nok, vi fikk ikke nok poeng. Det har vært en læringsprosess for oss. Det skal ikke ta fem år før vi er tilbake. Vi skal kjempe veldig hardt for å være tilbake igjen neste sesong, sier Rodgers.

Han ga likevel sveitserne ros for innsatsen.

- Basel er et veldig godt lag. De har erfaring, gode spillere. De fortjente å gå videre, sier han.

- Er du bekymret for om Europa League kan gå ut over ligaen og jakten på en plass blant de fire beste i ligaen, med kamper torsdag-søndag?

- Ikke bekymret i det hele tatt. Tradisjonen til denne klubben er å gjøre det best mulig i Europa, og det vil vi prøve på, svarer Rodgers.

Basel kom til arenaen som har huset mange store europeiske fotballkvelder uten tilsynelatende frykt. Sveitserne spilte sitt eget spill og tok grep om kampen.

Det var slett ikke ufortjent at Fabian Frei sendte gjestene i ledelsen midtveis i første omgang med et presist langskudd.

Liverpool viste også at det ikke er tilfeldig at laget sliter i Premier League denne sesongen. Rødtrøyene skapte lite også etter at Basel tok ledelsen.

I pause erstattet Brendan Rodgers Rickie Lambert og Jose Enrique med Lazar Markovic og Alberto Moreno i håp om å snu kampen. Markovic rakk bare å være et ørlite uromoment før han dummet seg ut en halvtime før slutt. Med ballen i bena slang han helt unødvendig hånden opp i ansiktet på Behrang Safari. Svensken kastet seg i bakken, litt vel dramatisk, men Markovic kan kun takke seg selv for det røde kortet.

Dermed måtte Liverpool score to mål med en mann mindre på banen den siste halvtimen.

Brendan Rodgers var misfornøyd med den nederlandske dommeren Björn Kuipers.

- Utvisningen var veldig skuffende, alle som ser den... Fingeren hans er knapt borti nesa hans. Jeg mener at det heller er forsvareren som skulle vært utvist, for hans reaksjon, mener Liverpool-manageren.

Steven Gerrard ga hjemmefansen håp da han prikket et frispark nydelig i mål - via krysstanga - ti minutter før slutt. Men Liverpool klarte aldri å få inn det avgjørende målet som ville sikret Champions League-spill på nyåret.

- Det ga oss et lite håp, men jeg skjønte at det ville bli vanskelig med en mann mindre og mot et lag som spilte bra. Vi spilte for dårlig i første omgang, sier Steven Gerrard i et intervju vist på Viasat.

Dermed må Liverpool nøye seg med Europa League, mens Basel går videre fra gruppen sammen med suverene Real Madrid.

Den engelske storklubben har kun vunnet en kamp i Champions League denne sesongen, hjemme mot Ludogorets.

- Vi gikk ikke ut bare på grunn av denne kampen. Over seks kamper har vi ikke vært gode nok, sier en selvkritisk Liverpool-kaptein.

På spørsmål om Gerrard nå mener Liverpool må styrke stallen for å ende blant de fire beste i Premier League og returnere til Champions League, svarer han:

- Vi må vente og se. For det første må vi få tilbake toppscoreren vår som kan skyte oss til en topp fire-plassering og få Balotelli tilbake på banen. Det gir oss bedre sjanser. Hittil har sesongen vært som en berg og dalbane. Det har vært tøft. Nå er vi litt lite folk, men denne klubben vil alltid jobbe for å bli bedre.

- Første omgang var veldig skuffende. Pasningsspillet var for dårlig. I andre omgang ble det bedre, men en skuffende kveld for oss fordi vi håpet å få seieren som ville sikret oss avansement, mener Liverpool-manageren.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder