Celtic møter Dundee United 15. mars, 18. mars og 21. mars

SENTRAL: Stefan Johansen avbildet i en kamp mot Aberdeen tidligere denne sesongen. Foto:Russell Cheyne,Reuters

Johansen-assist sikret Celtic-omkamp i cupdrama

(Dundee United - Celtic 1-1) Tre røde kort og to straffespark var blant ingrediensene da Ronny Deilas Celtic sikret omkamp i den skotske cupens kvartfinale.

Artikkelen er over fem år gammel

Omkampen spilles 18. mars på Celtic Park i Glasgow. Den betyr samtidig at Deila kan fortsette å drømme om å ta tre titler i sin første sesong som Celtic-manager.

– Vi henger fortsatt med i cupen og skal spille hjemme nå. Det er en fordel for oss, sa Deila etter kampen.

Men søndagens uavgjortresultat satt langt inne, og var langt fra udramatisk. Allerede etter 11 minutter bestemte dommer Craig Thomson seg for å spille hovedrolle i dramaet.

Flere spillere fra begge lag endte opp i en liten krangel etter en stygg takling, men gemyttene roet seg fort. Etter en prat med sin linjemann bestemte likevel Thomson seg for å vise rødt kort til både Virgil van Dijk og Paul Paton, uten at noen av de skjønte stort av det.

Med ti mot ti mann ble Dundee United tildelt straffespark like før pause, og Nadir Ciftci gjorde ingen feil fra ellevemeteren. Like etter sidebyttet fortsatte dramaet da Celtic ble tildelt straffe og Dundees Paul Dixon fikk direkte rødt kort. Leigh Griffiths klarte imidlertid ikke å sette straffen i mål, og Celtics scoringsjakt fortsatte.

– Første omgang var ikke bra nok. Vi skulle vært mer direkte og kjempet for andreballene. Det gjorde vi bedre etter pause, sa Deila.

Griffiths gjorde opp for straffemissen da han utlignet til 1-1 i det 72. minutt, assistert av Stefan Johansen. Og selv om Celtic presset på for vinnerscoringen med én mann mer på banen, klarte de aldri å finne veien til mål en gang nummer to.

Dermed må det nye 90 minutter til for å skille lagene, men allerede om en uke møtes lagene igjen til ligacupfinale på Hampden Park. Også 21. mars skal Dundee United og Celtic møtes - den gang for å kjempe om seriepoeng.

– Vi tar en kamp av gangen og nå er det ligacupfinalen som gjelder. Vi skal forberede oss godt og være klar for den, avsluttet Deila.

Les også

 1. Johansen ble matchvinner for Celtic

  (St. Johnstone - Celtic 1-2) Stefan Johansen (24) storspilte da Celtic vant sin sjette strake ligakamp.
 2. Johansen-mål i fire strake seriekamper

  (Celtic - Hamilton 4-0) Stefan Johansen (24) scoret på en retur fra kort hold da Celtic skaffet seg en luke på tre poeng…
 3. Deila om spillerne etter tapet: - Stolt av dem

  (Inter-Celtic 1-0, 4-3 sammenlagt) I det 88. minutt banket Fredy Guarin (28) ballen i krysset og knuste Ronny Deilas håp…
 4. Jay (11) rørte hele Skottland - hylles for månedens mål

  Supersupporter Jay Beatty (11) fikk lov til å ta straffe i pausen under en Celtic-kamp forrige måned.
 5. Celtic-legende har snudd: Hartson: - Nå sitter jeg på Deila-bussen

  Celtic-legende John Hartson har tidligere vært svært kritisk til trener Ronny Deila (39).

Mer om

 1. Skotsk fotball

Flere artikler

 1. Deila ga Johansen strafferefs

 2. Utvisning ødela for Deila og Celtic

 3. Celtic-kapteinen støttes etter fylletur

 4. Celtic nærmer seg seriegullet

 5. Stefan Johansen danset i glede, men da han ville ta straffe sa Deila nei

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder