KOMPISER: Akkurat som mot Bulgaria ble Martin Ødegaard byttet inn for Mats Møller Dæhli. Nå ønsker begge to å spille samtidig for Norge. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Nå vil Dæhli og Ødegaard spille sammen

19-åringen: - Det hadde vært veldig moro

15-åringen: - Vi har veldig lyst

ULLEVAAL (VG) Nok en gang ble Martin Ødegaard (15) byttet inn for Mats Møller Dæhli (19). Nå vil de to romkameratene spille sammen for Norge.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Møller Dæhli var Norges beste spiller den snaue timen han spilte i 0-1-tapet mot Estland. Martin Ødegaard var Norges beste den drøye halvtimen han fikk som innbytter.

Vil leke sammen

De omfavnet hverandre med en god kompisklem, men legger ikke skjul på at de har mest lyst til å være på banen samtidig.

- Det hadde vært veldig moro om vi kunne fått prøve å leke sammen på banen, sier Mats Møller Dæhli til VG.

- Vi har veldig lyst til å spille sammen. Det hadde vært veldig morsomt om vi hadde fått det i nærmeste fremtid. Det hadde vært kult, sier Martin Ødegaard.

VG Live:Slik var Norge - Estland

Han entret banen til dagens største Ullevaal-brøl og fikk applaus hver gang han var nær ballen. Og 15-åringen leverte – igjen. Ødegaard rakk å fungere som en bokseåpner mot Estlands forsvar fire ganger, men dessverre maktet ikke lagkameratene å omsette de fine stikkerne i mål. Per-Mathias Høgmo var strålende fornøyd med det guttungen viste.

Artikkelen fortsetter under klippet.

Imponert Høgmo

- Et meget godt innhopp. Han har imponert mye den spilleren. Det han gjør i dag er det veldig høyt nivå over. Hva vi gjør til søndag, det får vi se, sier Høgmo til VG om Ødegaard.

På spørsmål om Ødegaard kan spille sammen med Mats Møller Dæhli, svarer landslagssjefen:

- Ja, de kan definitivt i enkelte kamper spille sammen. Det er to spillere i rivende utvikling, så det får vi komme tilbake til.

- Jeg vil spille så mye som mulig, jeg. Men stresser ikke noe med det. Tar det veldig som det kommer, sier Ødegaard til VG.

Blitt gode kompiser

Både mot Bulgaria og mot Estland ble han byttet inn med Mats Møller Dæhli. 19-åringen ble også matchet som innbytter i sin A-landslagskarriere som startet i fjor høst.

- Jeg vet jo hvordan det er å komme inn. Jeg ser mye likheter i de innhoppene han har nå som jeg hadde i starten. Med de ferdighetene han har, så er det en veldig fordel å sette ham inn når det er mer rom. Så skal ikke jeg mene noe om han skal starte eller ikke. Men han er veldig god allerede nå. Vi må prøve å se på ham som en A-landslagsspiller. Selv om det er vanskelig når han er 15 år. Men han presterer på lik linje som alle andre, sier Dæhli.

Han har virkelig funnet tonen med den nesten fire år yngre Martin Ødegaard.

- Jeg føler at vi har blitt kompiser selv om vi bare har møttes to ganger. Jeg vet jo ikke hva han synes om meg, men jeg liker ham veldig godt, sier Dæhli og ler.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder