KLAR FOR FRANSK STORKLUBB: Ada Hegerberg er klar for den franske klubben Lyon som er regnet blant verdens beste klubber for kvinner. Foto:Robert S. Eik,VG

Norsk stortalent klar for Lyon: - Verdens største klubb

Storklubben Lyon spilte fire strake Champions League-finaler

Ada Hegerberg er klar for den franske storklubben Lyon, som spilte fire strake Champions League-finaler mellom 2010 og 2013.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Hun har inngått en toårskontrakt. Hun besøkte klubben mandag i forrige uke og var der til tirsdag. Men det var først i dag at hun signerte med den franske klubben.

Enkelt valg

- Jeg ser på Lyon som verdens største klubb. Enkelt og greit. Det var ingenting å lure på. Klubben er utrolig profesjonell og har en enorm historie. Det er stort å bli en del av den. Det kribler i føttene, jeg vil bare komme i gang. Jeg har rådført meg med Ingvild Stensland. Hun gleder seg på mine vegne, sier Hegerberg til VG.

Lyon spilte fire strake Champions League-finaler mellom 2010 og 2013. Det er blant annet klubben til den svenske stjernespilleren Lotta Schelin, som ifølge svenske Expressen har en lønn på to millioner svenske kroner i året.

Fikk råd

Den norske spilleren sier Ingvild Stensland, som spilte i klubben mellom 2009 og 2011, har støttet henne i valget og ga henne råd. Hun gikk god for at det var riktig retning for Hegerberg nå.

Hegerberg var med i den norske troppen som spilte seg til EM-finale i fjor sommer.

Ada Hegerberg var blant annet gjest i VGs VM-studio under Fotball-VM i Brasil.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder