SOM FAR SÅ SØNN: Martin og Hans Erik Ødegaard var gjester på VIP-tribunen under Real Madrids bortekamp mot Atletico Madrid på onsdag. Nå kan det ende med at begge får jobb i den spanske storklubben. Foto:Daniel Ochoa De Olza,Ap

Hans Erik Ødegaard kan få Real Madrid-jobb

Skal være i dialog om mulig trenerrolle for yngre spillere

MADRID/OSLO (VG) Det er ikke bare Martin Ødegaard (16) som kan ende opp med jobb i Real Madrid. Etter det VG forstår, er det også aktuelt at Hans Erik Ødegaard får en rolle i trenerapparatet.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Torsdag sendte VG en sms til den nåværende Mjøndalen-assistenten med spørsmål om det er aktuelt for ham med en trenerjobb i klubben det er ventet at sønnen skriver under for. Hans Erik Ødegaard har ikke svart på det spørsmålet.

VG var fredag også i kontakt med agent Tore Pedersen om saken. Han ønsker ikke å kommentere opplysningene.

Ikke unormalt om Real Madrid tilbyr jobb

Men VG har kilder på at det skal være et aktuelt scenario at Hans Erik Ødegaard – som uansett skal flytte med sønnen når han tar steget ut i en europeisk storklubb – også blir tilbudt en jobb i Real Madrid-systemet, trolig innenfor spillerutvikling.

Den spanske Radio Marca-journalisten Anton Meana har på VGs oppfordring snakket med kilder i Real Madrid uten å få et klart svar på om det er skissert en mulig rolle for Hans Erik Ødegaard i klubben.

- Men det er ikke unormalt at Real Madrid også sørger for jobb til faren i et tilfelle som Martin Ødegaard, sier Meana.

Fredag kveld publiserte den tyske storavisen Bild en sak der de hevdet at Real Madrid har tilbudt Hans Erik Ødegaard en jobb i klubbens ungdomsakademi, uten å henvise til noen konkrete kilder. Tidligere fredag ettermiddag omtalte Carlos Fojantes i den spanske sportsavisen AS det samme mulige scenarioet.

Mjøndalen-veteran Mads Hansen beskrev Hans Erik Ødegaard som en perfekt spillerutvikler i fjor høst.

Ancelotti skrøt av Ødegaard

Under pressekonferansen på treningsanlegget Valdebebas skrøtmanager Carlo Ancelotti av den ettertraktede 16-åringen.

- Det er åpenbart at han har en stor fremtid. Ødegaard er en gutt med talent og personlighet. Han har trent med Castilla (B-laget) og med oss, fordi vi vil bli kjent med ham. Men fortsatt er det ikke tatt en beslutning, sa Ancelotti.

Flere spanske journalister har fortalt at A-lagsspillerne skal ha blitt mektig imponert over det Martin Ødegaard viste på treningen torsdag. «Alle» tror det bare er et tidsspørsmål før Strømsgodset-spilleren sier ja til den regjerende Champions League-mesteren.

Agent Tore Pedersen – som har opprettet kontakten fra Real Madrid – sier til Bild at en avgjørelse vil falle i løpet av januar.

Etter det VG forstår er det i så fall mer og mer aktuelt at familien Ødegaard flytter til den spanske hovedstaden umiddelbart.

Hverken Martin eller Hans Erik Ødegaard har ønsket å si noe om hvordan todagersoppholdet i Madrid har vært. Lørdag er de begge ventet til Idrettsgallaen på Hamar der 16-åringen er nominert i kategorien årets gjennombrudd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder